Foto: Dilshan Fernando

Pitcher's i Skärholmen lägger ner

När restaurangkedjan Pitcher's öppnade sin restaurang i Skärholmen centrum var det med flaggan i topp. Ett år senare ansöker de om konkurs på grund av för dålig lönsamhet.

  • Publicerad 17:05, 22 jan 2020

Med en yta stor som en halv fotbollsplan var Pitcher's nya restaurang i Skärholmen centrum kedjans största satsning. Bowling, spelhall och femkamp inrymdes i Åhlens gamla lokaler under namnet "Pitcher's - World of Activities".

Tanken var dessutom att restaurangen det skulle bli ansiktet utåt för centrumets satsning på ett restaurangstråk, med flera andra restauranger och uteservering mot torget. Carl Strufve, Nordenchef för Grosvenor, som äger och driver Skärholmen centrum, skrev i mars 2018 i ett pressmeddelande:

– Pitcher’s kommer att fungera som ett flaggskepp för denna satsning och tack vare gastropubens omfattande restaurang- och upplevelsecentrum kan vi erbjuda besökare i alla åldrar aktiviteter för såväl dag- som kvällstid.

Pitcher's öppnade till slut, i december 2018. Men nu, drygt ett år senare verkar det som om 2600 kvadratmeter var några för många. I torsdags skrev Pitcher's Skärholmen på facebook, och på restaurangens hemsida, att man ansökt om konkurs på grund av "dålig lönsamhet i bolaget".

Grosvenors Nordenchef Carl Strufve skriver i en kommentar om nedläggningen:

– Det är mycket tråkigt att bolaget som drivit Pitcher’s i Skärholmen har försatts i konkurs. Vi väntar nu på besked från konkursboet om fortsättningen för verksamheten i Skärholmen. Detta förändrar inget i våra planer för förnyelsen och utveckling av Skärholmen Centrum.