I väntan på bygge. Provpålning inför kommande simhallsbygge. Foto: Fredrik Gustafsson

”Planen är att starta bygget till sommaren”

Just nu pågår förarbetet inför vad som ska bli Enköpings nya simhall.

  • Publicerad 10:46, 9 mar 2018

Det pågår just nu aktivitet vid vattenparken i Enköping. Det är byggföretaget Cobab AB som håller på att provpåla, inför det kommande simhallsbygget på platsen.

– Man provpålar för att ta reda på hur djupt vi kommer att behöva påla när bygget väl sätter igång, säger Jonas Nyström, förvaltningschef på upplevelseförvaltningen.

Men det kommer att dröja ett tag till innan bygget kommer igång på allvar. I slutet av april kommer Cobab AB, som vunnit upphandlingen om det nya familjebadet i Enköping, klara med sina utredningar och mätningar inför byggnationen. Därefter kommer politikerna att fatta ett igångsättningsbeslut.

– Planen är att starta bygget till sommaren, säger Jonas Nyström på Upplevelseförvaltningen.

Turerna kring var, om och hur den nya simhallen ska byggas har varit många. Men den 13 juni 2016 beslutade kommunfullmäktige att säga ja till att bygga nya simhallen på Korsängsfältet, alldeles bredvid Bahcohallen. Simhallen kommer att byggas på andra sidan bäcken som leder från Vattenparken.

Planen är att det nya badet ska stå klart till årsskiftet 2020-2021. Den nuvarande simhallen kommer att kunna hålla öppet under byggtiden, under förutsättning att simhallens skick tillåter att den hålls öppen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kraftig brand i lägenhet i Enögla

Nyheter En lägenhet totalförstördes vid en brand under tisdagskvällen. – Det var en mycket kraftig brand som vi ändå kunde släcka snabbt, säger räddningsledaren Hans Granholm.tisdag 19/6 20:42