Mot Bro? Förhoppningar finns om ett samarbete mellan grannkommunerna. Foto: Göran Roxin

Planen: Cykla med stil mellan Bro och Bålsta

Ett gång- och cykelstråk genom Bro har börjat byggas. Det kommer att sträcka sig ända till Sundbyberg. Planen är att dra ett mellan Bro och Bålsta också.

  • Publicerad 16:00, 7 feb 2019

Den första etappen med att anlägga en gång- och cykelbana enligt regional standard i Bro är redan färdig. Sedan förra året går den mellan Finnstarondellen och Bro centrum.

Etapp två ska gå från centrum till Råbyrondellen och etapp tre mellan Råbyrondellen och Håtunavägen. Stråken kommer att kopplas ihop med Järfälla och så småningom ända till Sundbyberg.

– Etapp två och tre är projekterade och nu hoppas vi på en statlig finansiering. Det blir färdigt 2020 beroende på hur det går med finansieringen. Det kommer att bli fantastiskt tror jag, säger Afsaneh Kasiri, projektingenjör på Upplands-Bro kommun.

Ska följa högre standard

I Kungsängen finns redan cykelvägar, men de ska byggas om även de till regional standard, någon gång i framtiden.

Arbetet är ett samarbete med Cykelkansliet i region Stockholm, och i dag har ännu ingen dialog med Håbo kommun inletts.

– Men framtidsplanen är att få en cykelbana mellan Bro och Bålsta också, säger Afsaneh Kasiri.

Bålsta vill, som vi berättade i förra numret av Upplands-BroBladet, utveckla och satsa på cykelturismen i kommunen. I detta ingår planer på ett samarbete med grannkommunen.

– Nu har jag precis haft kontakt med Upplands-Bro. Vi har ju träffats tillsammans med Enköping, det gjorde vi för ett antal år sedan. Det gjorde vi för att se, kan vi knyta ihop cykelväg på något sätt. Upplands-Bro är jätteintresserade, men de får en ny näringslivschef i mars och då ska vi se om vi kan ta tag i det igen, och hjälpas åt, säger Jenny Lindberg, projektledare Besöksnäring och Information på Håbo Marknads AB.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Hunderbart – gården är invigd

Hundrastgården vid Lillsjön invigd. Ett 50-tal hundar och deras ägare var där för att bevittna när Fredrik Kjos (M) klippte bandet.onsdag 20/2 9:00

Fyllestyrning som kunde slutat illa

Med alkohol och droger i kroppen körde en man i 20-årsåldern in i en tomthäck i Bålsta. Färden kunde slutat betydligt värre. Den misstänkte bilföraren är inte från Håbo.måndag 18/2 12:04

Senaste numret

Bålstabladet