Nytt bostadsområde. Här kan mellan 400 och 600 bostäder byggas. Foto: Botkyrka kommun

Planen: ett nytt bostadsområde mellan Tumba och Storvreten

Ett nytt bostadsområde med 400 och 600 bostäder i flerbostadshus. Det planeras i backen vid Tumba köpcenter. Planen klubbades i kommunfullmäktige.

  • Publicerad 22:06, 26 okt 2017

Det nya bostadsområdet planeras i ett område intill Tumba köpcenter i branten upp mot Storvreten, mellan Huddingevägen och Harbrovägen. Totalt kan byggherren Hökerum Bygg AB bygga mellan 400 och 600 nya bostäder fördelade på femton punkthus.

Enligt kommunens förslaget kommer bostäderna framför allt upplåtas som bostadsrätter. I planen ingår också att bygga en förskola och ett gruppboende.

Nyligen antog Botkyrka kommun en strukturplan för Storvreten. Där slår man fast att området ska förtätas med 2500 till 3000 bostäder fram till år 2040.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.