Vy från Thorildsvägen. Illustration:Koncept

Planen för 17-våningshus rullar vidare

Staden går vidare med planerna på en ny 17-våningsbyggnad på Lindhagensgatan. Men det blir färre lägenheter än det var tänkt från början.

  • Publicerad 16:30, 10 apr 2018

Planerna på en 17-våningsbyggnad längs Lindhagensgatan/Ekedalsgatan i Stadshagen har varit ute på samråd vilket innebär att sakägare, boende och berörda remissinstanser har fått tycka till. Nu ska planen ut på granskning vilket är den sista delen i processen innan en detaljplan antas.

I ett tidigare skede räknade man med att byggnaden skulle kunna rymma cirka 90 hyreslägenheter, antalet har nu reducerats till 72 varav åtta servicelägenheter.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det beror på att huset blir smalare än vad det var tänkt från början, säger Suzanna Tsygankova på stadsbyggnadskontoret.

Under samrådet har sakägare och grannar haft synpunkter på att huset inte passar in i stadsbilden och att det ger försämrade ljusförhållanden för närliggande bostäder.

– Självklart påverkar en ny byggnad omgivningen, det gör all förtätning, men bedömningen är att det är i begränsad omfattning och vi har våra bostadsmål. Jag tror att byggnaden kommer att bidra till ökad trygghet, så blir det alltid när det rör sig fler människor i ett område, säger Jan Valeskog (S), stadsbyggnadsborgarråd.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Planen är att en terrass för de boende ska byggas på taket och de två nedersta våningarna är tänkt att innehålla ett garage, cykelförråd och någon form av publik verksamhet. Först var planen att de även skulle rymma en förskola men den slopades eftersom det inte gick att få till någon förskolegård.

Ärendet ska upp på stadsbyggnadsnämndens nästa möte då det formella beslutet om att låta planen gå ut på granskning väntas tas. Detaljplanen kan antas under tredje kvartalet i år.

Vy från Ekedalsgatan. Illustration: Koncept

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här kan Stockholm få nya badplatser

Nyheter Fyra nya kommunala bad är på gång För ett år sedan efterlyste staden förslag på nya badplatser i Stockholm via StockholmDirekt. Nu utreds fyra platser.måndag 23/7 7:30

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43