Planerna för att presentera vad som ska ta Hässelbyverkets plats skjuts upp. Foto: Ylva Bergman

Planen för bostäder på Hässelbyverkets mark försenas

Hässelby värmeverk ska rivas och ersättas med ett nytt kraftvärmeverk i Lövsta. I höst skulle staden presentera sin plan för vad som ska hända på det gamla verkets mark – men det har försenats.

  • Publicerad 11:36, 9 aug 2019

När gamla Hässelbyverket läggs ned och rivs kommer ett stort område i Hässelby strand att bli tillgängligt för bebyggelse. Just nu jobbar staden med att ta fram en detaljplan för området, och där specificera vad som ska byggas.

Bland annat uppskattar staden att det kan tillkomma 1000-1500 nya bostäder.

Ambitionen var att ett förslag på detaljplan skulle presenteras för allmänheten nu i höst, under samrådsperioden där bland annat berörda grannar får tycka till.

Dröjer till 2020

Men planerna har skjutits upp.

– Det är en del saker som vi har kvar att bearbeta. Bland annat tittar vi på vad vi kan implementera från den dialog vi haft med medborgare online, säger Anton Nylander, projektledare på stadsbyggnadskontoret.

Enligt den nya tidsplanen ska ett detaljplansförslag ut på samråd under första kvartalet 2020.

Häng med in bakom kulisserna på Hässelbyverket

Planen: Här kan Hässelbys nya värmeverk hamna

Konsert för fred i Syrien hålls i Vinsta

Nyheter Musikertrio och kör uppträder under en kväll I januari anordnar Syriska föreningen konsert för fred i Syrien. Under en kväll kommer lokalen i Vinsta ljuda av traditionell syrisk musik.fredag 6/12 16:47

Hon ger stockholmarna scenkonstminnen för livet

Nyheter Hässelbybon Marie Lindh har drivit kulturgruppen Tosca i 15 år I snart 15 års tid har Hässelbybon Marie Lindh drivit kulturgruppen Tosca. Genom den har hon gett många stockholmare scenkonstminnen för livet.fredag 6/12 16:43

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt