Satsning på sport. Nu föreslår kultur- och fritidsförvaltningen att Storvreten ska få ett idrottskluster i och kring Storvretsparken. Foto: Arkivbild

Planen: Gör Storvreten till sportkluster

En multisportplats med mini-tennisbanor och spontanidrott, ett större utegym och en utbyggd sporthall med kombinerad fritidsgård. Nu vill kultur- och fritidsförvaltningen vill göra Storvretsparken till ett idrottskluster.

  • Publicerad 17:04, 8 feb 2018

I det nya idrottsklustret föreslår tjänstemännen på kultur- och fritidsförvaltningen att:

✓En multisportplats och mini-tennisbanor

✓Att sporthallen byggs ut och kombineras med fritidsgård och fritidsklubb

✓En pulkabacke och enklare BMX-bana anläggs vid skogen

✓En friluftsport med en ny tillgänglighetsanpassad väg ut till Lida och tavlor som tydligt pekar ut skid- och motionsspår och berättar om naturen.

Tummen upp från politikerna

Politikerna i kultur- och fritidsnämnden ger tummen upp förvaltningens förslag till fritidsprogram i kommundelen och nu ska samhällsbyggnadsförvaltningen ta fram en plan för hur idrottsklustret kan se ut.

I programmet planeras också en ny mötesplats för unga vuxna och ett bibliotek. Skicket på det 40 år gamla badhuset ska utredas och enligt förvaltningen kan det bli aktuellt att bygga ett helt nytt. Det kan byggas i souterränglösning med både inomhus- och utomhusbassänger, föreslår förvaltningen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.