Snart historia? Försvinner Ica Kvantum från Bålsta Centrum när Ica Maxi slår upp dörrarna?

Planen: Ica Maxi öppnar 2020

Ica Fastigheter har köpt en handelsfastighet av Skanska för att bygga en Maxi-butik i Bålsta. – Vi är glada att tillsammans med Skanska skapa en ny mötesplats och destination för mat och hälsa i Bålsta, säger Lena Boberg, vd ICA Fastigheter.

  • Publicerad 08:05, 23 aug 2018

Den 25 juni kunde Bålstabladet berätta att Icas planer på att öppna en Maxi-butik tagit ett stort kliv. Ica hade fått bygglov vid Draget.

– Ja, vi hade faktiskt en heldag i tisdags och var ute på plats och tittade. Det var intressant att se var de ska bygga det någonstans. Det blir en fin infart till Bålsta med flera verksamheter där. Vi vet att det finns fler intressenter på de tomterna som kommer att ligga där, sa Nils-Åke Mårheden (M), ordförande i Bygg- och miljönämnden då.

Nu har planerna tagit ytterligare ett kliv när Skanska meddelar att de har sålt en handelsfastighet i Lillsjön till Ica Fastigheter. Projektet starta under tredje kvartalet 2018 och tillträde av butiken är planerad till våren 2020.

– Vi är stolta över att tillsammans med ICA utveckla denna moderna handelsplats som möter framtidens krav på handel och upplevelse. Stort fokus ligger på utformning av butiken, husets gestaltning och området som helhet. Det första avtalet som tecknas är med ICA Fastigheter, uthyrning av resterande ytor i området pågår, säger Henrik Ahnström, affärsområdeschef, Skanska Fastigheter Göteborg i ett pressmeddelande.

Krister Nilsson, som idag driver Ica Kvantum i Bålsta Centrum, har varit tydlig med att han vill se ett Maxi och när det blir så försvinner Kvantum.

– Det finns inte utrymme för en Kvantum och en Maxi. Sedan är lokalen i så pass dåligt skick också. Den är oerhört sliten. Det är bland annat ett golv som till 30 procent som behöver göras om, sa han till Bålstabladet den 25 juni.

Tidigare mordmisstänkt 20-åring får 160.000 kronor i skadestånd

En 20-åring från Bro som var häktad från 27 februari till 9 juli i fjol, misstänkt för två mord, har av Justitiekanslern beviljats 160.000 kronor i ersättning för lidande. Mannen hade begärt 264.000...tisdag 21/1 14:09

17-åring rånad av stort gäng vid Smultronstället

En större skara personer som beskrivits som "ungdomar" maskerade sig på måndagskvällen innan de rånade en 17-åring på hans jacka, handskar och mobiltelefon vid Smultronstället på Kalmarleden vid...tisdag 21/1 9:22

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt