Planeras. En gång- och cykelväg kan komma att byggas mellan Vallentuna C och Brottby/Karby. Foto: Karin Nilsson

Planen: Koppla samman Brottby och centrala Vallentuna

För att få ett mer enhetligt gång- och cykelnätet i kommunen planeras en förstudie för att se över hur en väg kan komma att byggas från Vallentuna C till Brottby/Karby.

  • Publicerad 16:45, 5 nov 2018

Kommunen planerar att lägga 500 000 kronor på en förstudie av en cykelväg mellan Vallentuna Centrum och Karby/Brottby. Vägen kan även dras vidare till Lilla Garns badplats och förbinda Hacksta/Olunda.

Det är många som tycker att en cykelbana behöver dras mellan sträckorna. I en enkät från 2013 som kommunen gjorde rörande hur cyklingen kan förbättras, gav 158 personer förslag, så intresset finns. Bland annat föreslogs det en bättre uppdelning mellan cyklister och fotgängare, cykelväg mot Karby och ett generellt sammanhängande cykelnät.

– Det här är en förstudie, så vi har ingen sträckning klar. Men vi vill ha en koppling mellan Vallentuna och Karby/Brottby och de andra knytpunkterna, säger Mimmi Skarelius Lille, strategisk trafikplanerare på kommunen.

Hur lång tid förstudien väntas ta vet hon inte, men det finns 40 miljoner kronor reserverade för en cykelväg i kommunplanen mellan 2018 och 2023.

– Det kan säkert gå snabbare än till 2023, men det är inget jag vågar lova. Förstudien måste visa vägen så man kan se över projektering, vad som finns i marken och liknande, säger Mimmi Skarelius Lille.

– I och med att det står med i kommunplanen finns det en väldigt stor vilja från politikerna, och man kan anta även från invånarna, att det här blir av.

Förstudien förväntas godkännas vid kommunfullmäktige den 12 november.
 

Här får hundarna egen lekplats i Täby

Nyheter Blir den fjärde i kommunen Nu är det beslutat att Täby får ännu en hundlekplats i kommunen, det blir den fjärde i kommunen.fredag 17/5 16:41

Bo fick kvarnens vingar att snurra igen

Nyheter Uppfinnaren: Finns mängder med problem, men också mängder lösningar Han är den 79-årige Vallentunabon som äger sju olika företag och exporterar produkter till ett 70-tal länder. Han är uppfinnarsonen som började hitta på egna produkter i 20-årsåldern – och som 60 år...fredag 17/5 16:12
Stockholm Direkt