Planeras. En gång- och cykelväg kan komma att byggas mellan Vallentuna C och Brottby/Karby. Foto: Karin Nilsson

Planen: Koppla samman Brottby och centrala Vallentuna

För att få ett mer enhetligt gång- och cykelnätet i kommunen planeras en förstudie för att se över hur en väg kan komma att byggas från Vallentuna C till Brottby/Karby.

  • Publicerad 16:45, 5 nov 2018

Kommunen planerar att lägga 500 000 kronor på en förstudie av en cykelväg mellan Vallentuna Centrum och Karby/Brottby. Vägen kan även dras vidare till Lilla Garns badplats och förbinda Hacksta/Olunda.

Det är många som tycker att en cykelbana behöver dras mellan sträckorna. I en enkät från 2013 som kommunen gjorde rörande hur cyklingen kan förbättras, gav 158 personer förslag, så intresset finns. Bland annat föreslogs det en bättre uppdelning mellan cyklister och fotgängare, cykelväg mot Karby och ett generellt sammanhängande cykelnät.

– Det här är en förstudie, så vi har ingen sträckning klar. Men vi vill ha en koppling mellan Vallentuna och Karby/Brottby och de andra knytpunkterna, säger Mimmi Skarelius Lille, strategisk trafikplanerare på kommunen.

Hur lång tid förstudien väntas ta vet hon inte, men det finns 40 miljoner kronor reserverade för en cykelväg i kommunplanen mellan 2018 och 2023.

– Det kan säkert gå snabbare än till 2023, men det är inget jag vågar lova. Förstudien måste visa vägen så man kan se över projektering, vad som finns i marken och liknande, säger Mimmi Skarelius Lille.

– I och med att det står med i kommunplanen finns det en väldigt stor vilja från politikerna, och man kan anta även från invånarna, att det här blir av.

Förstudien förväntas godkännas vid kommunfullmäktige den 12 november.
 

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Efter snöröjningskaoset i Täby – politikerna kräver bättring

Nyheter Tusentals felanmälningar har kommit in Under denna säsong har över 2300 felanmälningar gjort på vinterväghållningen. Nu kräver styrande politiker att Peab, som sköter snöröjningen, bättrar sig.fredag 15/2 16:40

Oro på Norrortsstall efter dödlig hästsmitta

Nyheter "Det är en katastrof det som har hänt" Det dödliga hästviruset som drabbat en ridskola i Åkersberga tycks ännu inte ha spridits till grannkommunerna. Men oron är stor på många stall.fredag 15/2 16:30