Stängd. Biografen i Jakobsberg har varit stängd sedan januari på grund av att den ska renoveras, men renoveringen har inte dragit igång än. Foto: Mikael Andersson

Planen: Kvartersbio och foodcourt till Jakan

I snart ett år har Falken bio i Jakobsberg hållit stängt. Men filmälskare i Järfälla kan vara lugna – de försenade renoveringarna kan snart sätta igång och bion öppna igen.

  • Publicerad 16:32, 21 nov 2018

I slutet av januari stängde biograf Falken i Jakobsbergs centrum för renovering, något StockholmDirekt tidigare rapporterat om. Men någon sådan har fortfarande inte dragit igång. Nu lovas det dock bättring – till våren.

Under renoveringen ska tre salonger bli två, och känslan ska bli en "lyxigare kvartersbio". Lokalen som blir över när en salong försvinner ligger inne i gallerian, och planen är att åtminstone två restauranger ska slå upp portarna där, och bilda en så kallad foodcourt.

– Det kan bli två eller flera restauranger som delar på lokalerna. Vi har sett att de restauranger som öppnat i Jakobsbergs centrum de senaste åren fått en positiv effekt, och vi tror inte att behovet är mättat än utan vill öka restaurangutbudet. Det är positivt om de ligger intill en bio, säger Magnus Åkesson, regionchef för Citycon som äger centrumet.

Det pågår dialoger med eventuella restauranger som kan öppna, men eftersom de ställer högre krav på en ombyggnation än en butik har det hela dragit ut på tiden.

Vill renovera i vår

Än så länge är alltså inget klart på restaurangfronten, men vad gäller biografen är målet att ett avtal ska kunna slutas innan årsskiftet. Renoveringen kan då komma igång under våren.

Richard Liljedahl, en av biografens ägare, tippar att renoveringen kan ta tre till fyra månader när den väl kommer igång.

– Det ska bli en renovering av i stort sett allting. Det har dragit ut på tiden på grund av en del av avtalet, men vi verkar ha kommit närmare en lösning, säger han.

Renoveringen av Falken bio uppskjuten – stänger på nytt

Falken bio görs om – ska bli "lyxig kvartersbio"