Renoveras. Fritidsgården Tegelhögen i Vällingby stängde 3 december förra året för att rustas upp. Foto: Mikael Andersson

Planen: Så blir "nya" Tegelhögen i Vällingby

Vi har tidigare skrivit om Vällingbys fritidsgård Tegelhögen som stängde för renovering i december förra året. Nu ser invigningen ut att kunna ske i höst – det med planer på att både medborgarkontor och föreningar ska flytta in.

  • Publicerad 16:17, 12 apr 2019

Fritidsgården stängde förra året eftersom lokalerna behövde rustas upp och göras mer tillgängliga. Tidigare var det sagt att lokalen förhoppningsvis skulle kunna öppna innan sommaren – men nu ser det ut som att det kan bli senast i september.

Ambitionen nu är också att Tegelhögen ska vara mer än bara en ungdomsgård. Det ska vara en mötesplats för alla, och gården ska ha öppet oftare och rikta sig till fler målgrupper.

Invigning planeras

Planen är bland annat att lokalerna ska husera språkverkstad för nyanlända, medborgarkontor och föreningar.

– Vi är inte klara med allt än, möblerna och renoveringen är klar, men vi väntar in lite teknik och det måste vara tillgängligt. Det tar tid eftersom det är ett K-märkt hus, säger Andrea Hormazabal, avdelningschef för tidigt socialt arbete.

– Men det kommer bli jättefint, lägger hon till.

När fritidsgården slår upp dörrarna igen planeras en invigning, som kommer att hållas tillsammans med lokala aktörer.

– Det kommer blir en rolig happening, säger Andrea Hormazabal.

LÄS ÄVEN: Vällingbys fritidsgård stänger på måndag

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt