Inte långt kvar. Under valborg blir det körsång, sockervadd och lotteri på Gläntan. Bilden är från en annan valborg i Runby. Foto: Charlotte Årling

Planen: Så blir valborg i Gläntan

Det har varit ett par turer om valborgsfirandet vid Gläntan. I vintras blev det klart att årets firande blir av, och nu finns en plan för vad dagen kommer att bjuda på.

  • Publicerad 14:30, 11 mar 2020

Min förhoppning är ju att samarbetet ska fortsätta eller att Spånga basket tar över helt

Förra året ställdes valborgsfirandet vid Gläntan in efter att för få anmälde sitt intresse att hjälpa till. I vintras berättade vi om årets firande, som blir av genom ett samarbete mellan Solhems Villaägareförening och Spånga basket.

– Dennis Kött & Charkuteri kommer sälja souvlaki och hamburgare. Sedan kommer det finnas korv med bröd, kaffe, hembakt och favoriten sockervadd. Vi kommer också att ha två basketkorgar så får man testa att spela, säger Marc Möller, klubbchef på Spånga basket.

Just nu organiserar klubben såväl de egna lagen som skolklasser från närområdet som ska hjälpa till genom att bidra med någon aktivitet eller som vill sälja något. Det letas också efter sponsorer som vill vara med och synas på eventet.

Därför blir det ingen majbrasa vid Gläntan

Spikat: Valborgsfirandet tillbaka till Gläntan nästa år

Inte klart vem som håller tal

Det 1,3 kilometer långa Lilla Solhemsvarvet för barn upp till 10 år kommer att gå av stapeln klockan 17, därefter tänds brasan vid klockan 19. Under kvällen kommer det att bjudas på körsång från Sundbybergs manskör likt tidigare år. Men vem som ska hålla tal är inte spikat än.

– Vi får lämna den frågan öppen. Men om man är intresserad får man höra sig, säger Pernilla van der Capellen, ordförande i Solhems Villaägareförening.

Både Solhems Villaägareförening och Spånga Basket hoppas att samarbetet ska hålla i sig.

– Jag är med nu och lär dem det de behöver veta så får vi hoppas att det flyger. Vi måste utvärdera hur det går men min förhoppning är ju att det ska fortsätta, eller att Spånga basket tar över helt, säger Pernilla van der Capellen.

En av årets stora förändringar är att firandet inte kommer att avslutas med fyrverkerier, både av miljöskäl med hänsyn till Spångas djur. Men det utlovas annat avslut, vad det blir än dock inte helt klart än.

Valborg vid Gläntan 2020

✓ Lilla Solhemsvarvet går av stapeln klockan 17.

✓ Därefter tänds brasan vid klockan 19 och följs av körsång och majtalare.

✓ På plats kommer det att finnas mat, fika och sockervadd.

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt