Cyklist. Anna Loheman bor i Stocksund och parkerar cykeln vid Danderyds Sjukhus varje dag. ”Jag tycker den här parkeringen är lite sunkig. Ofta är det fullt, jag tycker ett nytt cykelgarage låter bra”, säger hon. Foto: Ella Söderberg

Planen – stort cykelgarage vid Danderyds sjukhus

Vid Danderyds Sjukhus står cyklarna tätt parkerade, ibland i en enda röra. Nu är tanken att bygga ett nytt cykelgarage som både är bättre strukturerat och har fler platser.

  • Publicerad 09:12, 11 okt 2018

Den flitiga cyklisten vet hur cykelparkeringen vid Danderyds Sjukhus kan se ut. Sadlar, handtag och däck i en enda röra. Men nu har tekniska kontoret börjat utreda förutsättningar för ett eventuellt cykelgarage för att förbättra möjligheten för fler att parkera sina cyklar.

– Den plats vi nu har tittat på skulle fungera som en fortsättning på den befintliga cykelparkeringen i tunneln vid Danderyds sjukhus norra tunnelbaneuppgång, säger Jonas Ackebo, trafikstrateg på tekniska kontoret.

Kan få fart nästa år

Tanken är att göra en förlängning av tunneln och bygga ut garaget i kurvan. Idag finns det ett hundratal platser, men Jonas Ackebo menar att dessa är olyckligt placerade.

– Vi vill få ett helhetsgrepp, dels öka antalet parkeringsplatser och dels få till bättre placerade platser, säger han.

Det nya cykelgaraget tillsammans med den befintliga cykelparkeringen skulle ge 150-200 parkeringsplatser. Men än så länge är inga beslut tagna. Om kommunen beslutar att gå vidare med garageförslaget väntas projektet och plandetaljer få fart nästa år.

– I det här fallet har vi själva sett att cykelplatserna som finns idag är utnyttjade fullt ut, ibland ställer sig folk utanför, så vi ser att det finns en efterfrågan. Sedan har cyklister även hört av sig till oss och sagt att det behövs mer platser.

Trångt. Att få plats med cykeln kan ibland vara en riktig utmaning vid parkeringen vid tunnelbanan Danderyds Sjukhus. Foto: Rolf Andersson

Här får hundarna egen lekplats i Täby

Nyheter Blir den fjärde i kommunen Nu är det beslutat att Täby får ännu en hundlekplats i kommunen, det blir den fjärde i kommunen.fredag 17/5 16:41

Bo fick kvarnens vingar att snurra igen

Nyheter Uppfinnaren: Finns mängder med problem, men också mängder lösningar Han är den 79-årige Vallentunabon som äger sju olika företag och exporterar produkter till ett 70-tal länder. Han är uppfinnarsonen som började hitta på egna produkter i 20-årsåldern – och som 60 år...fredag 17/5 16:12
Stockholm Direkt