Cyklist. Anna Loheman bor i Stocksund och parkerar cykeln vid Danderyds Sjukhus varje dag. ”Jag tycker den här parkeringen är lite sunkig. Ofta är det fullt, jag tycker ett nytt cykelgarage låter bra”, säger hon. Foto: Ella Söderberg

Planen – stort cykelgarage vid Danderyds sjukhus

Vid Danderyds Sjukhus står cyklarna tätt parkerade, ibland i en enda röra. Nu är tanken att bygga ett nytt cykelgarage som både är bättre strukturerat och har fler platser.

  • Publicerad 09:12, 11 okt 2018

Den flitiga cyklisten vet hur cykelparkeringen vid Danderyds Sjukhus kan se ut. Sadlar, handtag och däck i en enda röra. Men nu har tekniska kontoret börjat utreda förutsättningar för ett eventuellt cykelgarage för att förbättra möjligheten för fler att parkera sina cyklar.

– Den plats vi nu har tittat på skulle fungera som en fortsättning på den befintliga cykelparkeringen i tunneln vid Danderyds sjukhus norra tunnelbaneuppgång, säger Jonas Ackebo, trafikstrateg på tekniska kontoret.

Kan få fart nästa år

Tanken är att göra en förlängning av tunneln och bygga ut garaget i kurvan. Idag finns det ett hundratal platser, men Jonas Ackebo menar att dessa är olyckligt placerade.

– Vi vill få ett helhetsgrepp, dels öka antalet parkeringsplatser och dels få till bättre placerade platser, säger han.

Det nya cykelgaraget tillsammans med den befintliga cykelparkeringen skulle ge 150-200 parkeringsplatser. Men än så länge är inga beslut tagna. Om kommunen beslutar att gå vidare med garageförslaget väntas projektet och plandetaljer få fart nästa år.

– I det här fallet har vi själva sett att cykelplatserna som finns idag är utnyttjade fullt ut, ibland ställer sig folk utanför, så vi ser att det finns en efterfrågan. Sedan har cyklister även hört av sig till oss och sagt att det behövs mer platser.

Trångt. Att få plats med cykeln kan ibland vara en riktig utmaning vid parkeringen vid tunnelbanan Danderyds Sjukhus. Foto: Rolf Andersson

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Akuten: "Situationen är fortfarande ansträngd"

Nyheter Svarar på sjuksköterskans hårda kritik Sjuksköterskan Maria larmar om en ansträngd situation på Danderyds sjukhus akut. "Jag förstår att medarbetare upplever att de ligger efter", säger Py Johnson-Fohlin, verksamhetschef på...fredag 14/12 11:57

Ishallsbristen drabbar Täbyklubbarna

Nyheter Har fått nog: ”Vi vill att en ny ska byggas” Bristen på träningstider i Täby är stor enligt isföreningarna i kommunen. Nu har de gått samman och vädjar om en ny ishall.fredag 14/12 11:44