Cyklist. Anna Loheman bor i Stocksund och parkerar cykeln vid Danderyds Sjukhus varje dag. ”Jag tycker den här parkeringen är lite sunkig. Ofta är det fullt, jag tycker ett nytt cykelgarage låter bra”, säger hon. Foto: Ella Söderberg

Planen – stort cykelgarage vid Danderyds sjukhus

Vid Danderyds Sjukhus står cyklarna tätt parkerade, ibland i en enda röra. Nu är tanken att bygga ett nytt cykelgarage som både är bättre strukturerat och har fler platser.

  • Publicerad 09:12, 11 okt 2018

Den flitiga cyklisten vet hur cykelparkeringen vid Danderyds Sjukhus kan se ut. Sadlar, handtag och däck i en enda röra. Men nu har tekniska kontoret börjat utreda förutsättningar för ett eventuellt cykelgarage för att förbättra möjligheten för fler att parkera sina cyklar.

– Den plats vi nu har tittat på skulle fungera som en fortsättning på den befintliga cykelparkeringen i tunneln vid Danderyds sjukhus norra tunnelbaneuppgång, säger Jonas Ackebo, trafikstrateg på tekniska kontoret.

Kan få fart nästa år

Tanken är att göra en förlängning av tunneln och bygga ut garaget i kurvan. Idag finns det ett hundratal platser, men Jonas Ackebo menar att dessa är olyckligt placerade.

– Vi vill få ett helhetsgrepp, dels öka antalet parkeringsplatser och dels få till bättre placerade platser, säger han.

Det nya cykelgaraget tillsammans med den befintliga cykelparkeringen skulle ge 150-200 parkeringsplatser. Men än så länge är inga beslut tagna. Om kommunen beslutar att gå vidare med garageförslaget väntas projektet och plandetaljer få fart nästa år.

– I det här fallet har vi själva sett att cykelplatserna som finns idag är utnyttjade fullt ut, ibland ställer sig folk utanför, så vi ser att det finns en efterfrågan. Sedan har cyklister även hört av sig till oss och sagt att det behövs mer platser.

Trångt. Att få plats med cykeln kan ibland vara en riktig utmaning vid parkeringen vid tunnelbanan Danderyds Sjukhus. Foto: Rolf Andersson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

LISTA: Här får Stockholm nya cykelvägar

Nyheter Gäller hela länet – se var satsningarna ska göras Totalt ska det byggas 150 kilometer cykelväg i Stockholm de kommande fem åren. Här är listan på vilka nya cykelbanor som prioriteras.onsdag 17/10 14:14

Tak rasade in i butik i Täby centrum

Nyheter Håller stängt tills bristerna åtgärdats H&M i Täby centrum är just nu stängt av säkerhetsskäl för personal och besökare. Det efter att brister i innertaket hittats.onsdag 17/10 13:54