Träffas. Magnus Ljung, fritidshandläggare tror att Mälaröhallen kan locka unga att träffas på helgkvällar. Foto: Jonas Månsson

Planer på ny mötesplats för ungdomar

Mälaröhallen står ofta tom lördagskvällar. Då ser kommunen en chans att ge ungdomar en mötesplats. Från oktober väntas ”Open gym” dra igång.

  • Publicerad 16:11, 11 sep 2017

Kom som du är, gör det du vill.

Under kvällstid på lördagar finns det i dagsläget få platser där Mälaröarnas ungdomar kan mötas och umgås. Det vill kommunen ändra på. När dessutom Mälaröhallen de flesta lördagskvällar är ledig är nu planen att låta unga använda hallen och samtidigt få möjlighet att prova på aktiviteter, bland annat från det lokala föreningslivet.

Liknande upplägg arrangerades av några föräldrar i våras, då Mälaröhallen uppläts till just unga på kvällstid.

– Vi har en bra idrottsanläggning och ett stort antal föreningar som jobbar aktivt med att nå nya målgrupper, säger Magnus Ljung, fritidshandläggare.

Kommunens förhoppning är att få med sig lokala föreningar och låta dem vara med, exempelvis i form av att låta de unga prova olika aktiviteter. För mycket organiserad idrott tror inte Magnus Ljung att det ska bli.

– Det är något att ta fasta på att inte planera ihjäl sig utan ta fasta på parollen ”kom som du är, gör det du vill”, säger han.

Många ungdomar lämnar idrottsföreningar i tonåren, något Mälarö Tidning skrivit om, men Magnus Ljung ser inte att de är fysiskt inaktiva. Där kan ”Open gym” vara ett alternativ menar han.

– De är fysiskt aktiva upp i åldrarna, men inte organiserat, säger han.

Redan nu finns pengar i budgeten för ”Open gym”, slår försöket väl ut tror Magnus ljung att det kan bli en fortsättning.

– Ekonomin är redan avsatt sedan är frågan hur det ska se ut och det är ett beslut som vi på nämndkontoret tillsammans med de som ska göra det här tar. Beslutet ligger till stor del hos utförarna. Det är viktigt att vi utvärderar utfallet och vilken effekt det har på de som deltar, säger han.

Inte bara idrottsföreningar tillfrågas.

– Samverkan blir A och O. Sedan blir det inte bara idrott utan även annat. Det ska vara en mötesplats, säger Magnus Ljung.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KRÖNIKA: VM-feber från förr betingar ny festyra

Nyheter Jag är inte en hejare varken på lagsport eller bollsport, men när det drar ihop sig till VM i herrfotboll då dyker det ändå upp en yrvaken supporter i mig. Kanske är det ett resultat av den varma...torsdag 21/6 14:13

Midsommar på Mälaröarna - här kan det firas

Nyheter Sill, sju sorters blommor och groddans. Snart är det dags igen. Här är några ställen där du kan midsommarfira lokalt.torsdag 21/6 14:09

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter