Det blir bara hyresrätter i bostadsprojektet Nybergstorg i Jakobsberg, och inte i kombination med bostadsrätter som ursprungsplanen. Foto: Louise Bornhall

Planerade bostadsrätter blir hyresrätter i Jakobsberg

Enligt de skyltar som sitter uppe kring bygget Nybergstorg i Jakobsberg ska det bli både bostadsrätter och hyresrätter där. Men sedan ett tag tillbaka är det bestämt att det bara blir hyresrätter på platsen.

  • Publicerad 11:41, 15 nov 2018

I januari flyttar de första grannarna in i bostadsprojektet Nybergstorg i Jakobsberg. 152 lägenheter ska det bli, och planen var ursprungligen att det skulle bli runt hälften hyresrätter och hälften bostadsrätter.

Men för något år sedan tänkte Stena Fastigheter som bygger husen om, och nu blir det bara hyresrätter.

– Det berodde på en rad olika anledningar. Dels fanns det ett stort utbud av bostadsrätter när vi skulle börja sälja våra, sedan infördes amorteringskravet vilket gjorde att efterfrågan minskade ytterligare, säger Mikael Svenske, kommunikatör på Stena.

Sista inflyttningarna sker tidig höst 2019.

Flera har gjorts om

Det är ett av flera projekt i Järfälla där planerade bostadsrätter gjorts om till hyresrätter det senaste året.

Förra vintern gjorde både Småa och Brabo det i Barkarbystaden. Samtidigt har Riksbyggen använt sig av nya metoden "hyrköp" för att kränga lägenheter i bostadsprojekt i Jakobsberg.

Nya säljknepet på bostäder: black friday-rea

Gratis manikyr ska locka bostadsköpare i Jakobsberg

Stockholm Direkt