Omtag. Det görs ett omtag i planerna på konstsnöspår i Ängsjö. Bilden är en genrebild. Foto: Fredrik Gustafsson

Planerade konstsnöspåren i Ängsjö ligger på is

Det lär dröja innan det finns ett konstsnöspår på plats i Ängsjö. Kommunen jobbar just nu med att se över planerna på nytt.

  • Publicerad 16:31, 20 mar 2019

Bygget av den nya motionscentralen i Ängsjö är i full gång sedan i höstas, och den beräknas öppna vid årsskiftet 2019/2020.

Men för den som längtar efter det planerade konstsnöspåret, som skulle bli runt 1,3 kilometer långt, finns i nuläget ingen prognos för när det kan vara på plats, trots att det tidigare varit tal om att den skulle ha varit klar för flera år sedan.

I fjol hade kommunen budgeterat 5 miljoner kronor för bygget, men det anbud som kom in i upphandlingen låg på mer än så – och då pausades planerna.

I årets budget finns inte några pengar vikta till konstsnöspåren, utan istället gör kultur- demokrati- och fritidsförvaltningen ett omtag i frågan under våren.

I maj tas frågan upp för beslut i nämnden, och i juni fattar kommunfullmäktige beslut om de budgetförutsättningar som finns inför kommande åren.

– Hur det kommer att landa står skrivet i stjärnorna i dag. Planen är att vi ska ha ett konstsnöspår i Järfälla, men jag har inte möjlighet att bedöma när det här kan vara klart tidsmässigt, säger Torsten Friberg (C), ordförande i kultur- demokrati- och fritidsnämnden.

Hur ser du på att det blivit så försenat?

– Det är svårt att svara på, men rent generellt satsar kommunen på Ängsjö och och den nya motionscentral som byggs där.

Klart: Ängsjö får konstsnöanläggning

Ängsjös kafé stänger efter 26 år

Stockholm Direkt