Planer. På en parkeringsyta bakom klubbhuset och restaurangen kan en multihall komma att byggas vid Troxhammar golf. Foto: Troxhammar golf

Planeras för multihall vid Troxhammar golf

Vintertid kan golfarna flytta in i värmen och när golfens utesäsong börjar öppnas även upp möjlighet för andra idrotter. Det är planen bakom en ny multihall på Troxhammar golf.

  • Publicerad 16:43, 23 jun 2020

Padel är populärt och det skulle kunna bli klart nästa år eller året efter.

I dagsläget har Troxhammar golf bland annat 18- och 12-hålsbanor för golf, driving range, fotbollsgolf och restaurang. Nu ser bolaget Troxhammar golf AB, som äger anläggningen, över hur de ska kunna locka ännu fler som inte spelar golf.

– När förbifart Stockholm är klar ökar tillgängligheten och Ekerö växer. Vi utnyttjar bara vår anläggning halva året och har tänkt på hur vi ska utvidga för mer familjeaktiviteter, säger Mats Salomonsson, bolagets ordförande.

Konkreta tankar finns på att bygga en multihall på området. I hallen skulle bland annat boulebanor och en driving ranch finnas, men även möjlighet att ställa om hallen för exempelvis innebandy och fotboll.

Enligt Mats Salomonsson är de planerna ungefär fem år bort och kräver en ny detaljplan samt att bolaget får stycka av mark för 60 villatomter och sälja.

– Det är en förutsättning för finansieringen, säger Mats Salomonsson.

Kommunens miljö- och stadsbyggnadschef, Tommie Eriksson, vill inte spekulera i om en detaljplaneändring är trolig.

– Det kan visst vara möjligt, men jag tror inte att så många villatomter godkänns. Det finns mycket att ta hänsyn till när det gäller kulturhistoria, siktlinje och topografi. Det är något som får utredas i processen, säger han.

Plan för padlebanor

Betydligt kortsiktigare planer är att bygga två till tre nya utomhusbanor för padeltennis.

– Padel är populärt och det skulle kunna bli klart nästa år eller året efter. Det är en fråga vi själva kan ta beslut om, men vi vill ha en dialog med kommunen och känna att de tycker att det skulle vara en bra idé. Vi har även presenterat planerna för klubbmedlemmarna, säger Mats Salomonsson.

Om planerna godkänns ska padelbanorna och hallen ligga bakom klubbhuset där det i dag är personalparkering.

– Vi har redan infrastrukturen med klubbhus och parkering, säger Bengt Erkki, vd för Troxhammar golf.

Flerstegsprocess

Innan ett bygge av en multihall kan ske ska flera steg tas.  

Program, där flera detaljplaner läggs samman för att få en helhetsbild.

Samråd, där allmänheten kan komma med synpunkter.

Granskning, myndigheter och sakägare ges möjlighet att lämna synpunkter.

Antagande, kommunfullmäktige godkänner detaljplanen.

Visa merVisa mindre

Efter ett halvår – grönt ljus för motioner igen

Nyheter Vill se Sportotek i kommunen I dag, torsdag, lade oppositionen sin första motion på över ett halvår. Den handlar om möjligheten att inrätta ett Sportotek.torsdag 24/9 16:57

S: Dags att oppositionen får komma med förslag igen

Nyheter Vill återinföra motioner i kommunfullmäktige I våras beslutade gruppledarna i kommunfullmäktige att stoppa alla motioner i kommunstyrelsen. Nu vill oppositionen återfå möjligheten att göra sin röst hörd.tisdag 22/9 11:37

Inga SL-automater på Mälaröarna

Nyheter Hänvisar till nya betalningssätt framöver Flera oppositionspartier vill att Ekerö kommun ska sätta upp SL Access-automater runtom på Mälaröarna. Något som Mälaröalliansen inte tycker behövs. Beslut tas på tisdag.måndag 21/9 16:55