OKLART. Vad som händer med de gamla gymnasielokalerna är oklart i dagsläget. Men något Campus Tensta blir det i alla fall inte. Foto: Anna Wettergård

Planerna för Campus Tensta avblåsta

En gång fanns det storslagna planer på att bygga ett stort utbildningscentrum i Tensta gymnasiums gamla lokaler. Men planerna är nu avblåsta, och det är oklart vad lokalerna istället ska användas till.

  • Publicerad 15:19, 8 okt 2019

Vi har tidigare skrivit om planerna för Campus Tensta. I Ross Tensta gymnasiums gamla lokaler skulle det uppföras ett utbildningscentrum, där bland annat Komvux, SFI, folkhögskolor och universitet skulle kunna ingå. Men planerna har blivit dragna i långbänk och nu lämnar utbildningsdirektör Lena Holmdahl definitivt besked: planerna för Campus Tensta är avblåsta.

– Begreppet Campus Tensta är inte aktuellt just nu. Vi har sett att det inte finns ett tillräckligt underlag för det. Det säger hon, och fortsätter:

– Men det pågår en diskussion inom staden om vi kan nyttja fastigheten på bästa sätt, och den diskussionen är vi i utbildningsförvaltningen med i. Vi vill ju inte att lokalen ska stå tom.

Den tanke som har funnits är att utbildningsförvaltningen, arbetsmarknadsförvaltningen och kulturförvaltningen gemensamt skulle förvalta lokalerna.

– Men vi har inte funnit en helhet för den volym som finns i lokalerna. Många vill vara med men det måste ju gå att finansiera hela lokalerna.

Den som äger lokalerna är SISAB, och de är de som i dagsläget driver frågan om vad lokalerna ska användas till. Men Lena Holmdahl hoppas fortfarande på att det kan bli utbildningsverksamhet här.

– Men det är SISAB som har ansvaret för det. Det som händer härnäst är att de fortsätter leta hyresgäster.

På SISAB jobbar Thomas Pella Bergsell som pressansvarig. Han säger att de inte vet vad som kommer att hända med fastigheten.

– Vi letar hyresgäster, ja. Men vi vet i dagsläget inte vilka som kommer flytta in, eller när det blir.

Renoveringen av Campus Tensta stoppas

Stockholm Direkt