Omtag. Foto: Mostphotos

Planerna för Stureplan måste göras om

Majoriteten i stadsbyggnadsnämnden är överens. De omtvistade planerna för Stureplan skickas tillbaka till ritbordet.

  • Publicerad 15:28, 9 nov 2017

Efter att ha bordlagt planerna för Stureplan två gånger har majoriteten i stadsbyggnadsnämnden nu bestämt sig: det blir återremiss.

Vi reder ut: Vad är det egentligen som ska rivas på Stureplan?

– Det blir något av en omstart av hela projektet. Vi måste minska omfattningen av rivningarna. Det behöver tas fram ett försiktigare förslag som får större acceptans. Det är ett väldigt svårt projekt och förslaget har mycket bra också men det krävs ett omtag, säger stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S).

80-talshuset kan stoppa nya Stureplanerna

Hur känns det nu?

– Naturligtvis bra att vi är överens, säger Mogert (S).

Stureplanerna skjuts upp – igen

– Det är för mycket rivningar och för många tillkommande volymer. Det blir återremiss, mer än så kan jag inte säga nu, säger Cecilia Obermüller (MP).

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

JUST NU: Nytt besked om Pålsundet

Nyheter Omstridda rivningen skjuts upp Rivningen av Söder Mälarstrand vid Pålsundets båthamn försenas. Tidigast 2019 kommer arbetet att kunna påbörjas. Samtidigt ska det tittas på en ny gestaltningsmässig lösning, meddelar Miljöpartiet...onsdag 20/6 11:24

Nu får fotgängare en del av supercykelbanan

Nyheter Avslöjar: Stadens nya plan efter ilskan Efter ilskan mot att folk knatar och joggar i cykelbanan. Nu ska staden temporärt dela av sträckan förbi Norr Mälarstrand för att göra plats för fotgängare och cyklister under pågående arbete med...onsdag 20/6 11:15