Tellus Towers. Foto: skiss Wingårdhs arkitekter/SSM Fastigheter

Planerna för Tellus Towers lever

Planen på att bygga två skyskrapor vid Telefonplan har fått grus i maskineriet. Igen. Den här gången är det länsstyrelsen som säger nej.

  • Publicerad 14:10, 5 jul 2018

I minst tre år har det pratats om att bygga en eller två skyskrapor vid Telefonplan, ovanpå t-banestationen. Senaste planen innehåller två hus där det högsta är 78 våningar högt.

Idén är att husen ska fyllas med fashionabla lägenheter – upp emot 1 250 ettor och tvåor, varav 400 hyresrätter - och vara inflyttningsklara 2023. Säljstart är planerad till början av 2019.

LÄS ÄVEN Stor byggplan kan falla med Tellus Towers

Men länsstyrelsen säger nej, åtminstone i det här skedet. Orsaken är, som nämnts i tidigare kritik, att flygtrafiken kan påverkas negativt av husen. Enligt länsstyrelsen behövs en större diskussion om var och hur man kan bygga riktigt höga hus i Stockholm.

Hur påverkar det här projektet?

– Länsstyrelsen säger att de inte kan tillstyrka projektet baserat på det underlag som finns nu, det vill säga i det tidiga samrådet. Men länsstyrelsen tar också upp vilka frågor som bör belysas ytterligare och deras svar kan därför inte tolkas som att man slutgiltigt säger nej oberoende av vilka underlag som kommer att finnas i detaljplanesamrådet, säger Ann-Charlotte Johansson, kommunikationschef på bostadsbolaget SSM, som vill bygga husen.

– Vi avser att besvara de frågor som länsstyrelsen tar upp i samband med den fortsatta samrådsprocessen. För att få till en bra och hållbar stadsplanering krävs en samverkan och hänsynstagande till många aktörers intressen, tillägger hon.

LÄS ÄVEN

Tellus Towers ska kränga lägenheter till "urbaniter" – med modefoto

Tellus Tower har fått ny plats på Telefonplan – återuppstår som två torn

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Miljöpartiet inleder samtal med Alliansen

Nyheter Första steget mot en ny koalition i landstinget i Stockholm I dag inleds samtalen mellan Alliansen och Miljöpartiet. Förhoppningen är att bilda ett gemensamt styre i Stockholms läns landsting.måndag 24/9 12:24

Byggnad riskerar att rasa efter smash and grab

Nyheter SE FILMEN: Lastmaskin kördes rakt in i väggen i Skarpnäck En företagsbyggnad i Skarpnäck riskerar att rasa efter att en lastmaskin kördes in i huset vid ett inbrott i natt.måndag 24/9 8:34