Linah Gillman (till höger) och Lilian Arian (till vänster) vill med talangjakten ge unga i området en chans att visa upp sin passion. Foto: Claudio Britos

Plats på scen för Skäris dolda talanger

Fjolårets årets succé är tillbaka! Nu får ortens unga chans att briljera med sina dolda talanger. Bakom initiativet står Ungdomsrådet i Skärholmen. "Vi vill ge en plattform för folk att visa upp sin passion och utvecklas", säger ordförande Linah Gillman.

  • Publicerad 17:24, 6 nov 2019

I slutet av jullovet intas Kulturhuset Stadsteaterns scen i Skärholmen av en rad lokala talanger. När Ungdomsrådet i Skärholmen nu har öppnat anmälningen till talangjakten visar sig intresset direkt.

– Det har redan kommit in några anmälningar på sångframträdanden, avslöjar 17-åriga Linah Gillman, som är en av initiativtagarna och ordförande för Ungdomsrådet i Skärholmen, UNGSK.

Ungdomarna har med sig goda minnen från fjolårets talangjakt. Nu hoppas de på ännu större uppslutning.

– Det var jätteuppskattat förra året och det var många som kom, både publik och deltagare, vilket var kul att se. Vi tror att det finns fler dolda talanger som man kanske inte har vågat lyfta tidigare, säger Linah Gillman.

Passionen viktigast

Även denna gång är förhoppningen att talangjakten ska locka fram dolda talanger och få ungdomarna att våga visa upp vad de har för passion. För att inkludera så många olika sorters framträdanden som möjligt går talangjakten under namnet "Min passion".

– Ungdomar har i dag så mycket press på sig från samhällsidealet som sätts via influencers och i sociala medier, så därför ville vi erbjuda en plattform där man får chansen att visa upp det man man brinner för, sin passion, utan att det nödvändigtvis behöver vara en talang eller begåvning, säger Linah Gillman.

"Rådet ger hopp till ungdomar"

Så anmäler du dig

Även om eventet främst riktar sig till ungdomar så är deltagare i alla åldrar välkomna.

– Man kan vara 7 år, 27 år eller 70 år, vi vill att alla ska få chansen att våga visa upp sig själva, säger Linah Gillman.

I juryn sitter diktaren och inspiratören Sakariya Hirsi (Zackie), dansaren Nalin Sulyman och R&B-sångerskan Blen. Vinnaren får 5000 kronor och under kvällen ska det också samlas in pengar till de drabbade i krigshärjade norra Syrien.

Dags att anmäla sig

Den som vill vara med anmäler sig genom att skicka in en kort video till ungdomsrådets instagram @UNGSK127 senast den 6 december. Sedan är det bara att hoppas på att bli utvald som en av de åtta finalisterna!

Talangjakten arrangeras den 3 januari, klockan 16-19, på Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen.