Rånad och arg. Anders Thool är arg sedan hans pub Player's Inn på Källgatan i Enköping rånats. Han tvekar inte om att öppna igen så snart som möjligt. Foto: Bengt Johansson

Player's Inn rånat i natt

Puben Player's Inn rånades i natt. Två män beväpnade med kniv bakband personalen och kom undan med en okänd summa pengar. – Jag är mest förbannad, säger pubägaren Anders Thool.

  • Publicerad 10:24, 25 maj 2018

I samband med stängning vid ettiden under natten mot fredagen trängde sig två män in på puben genom bakdörren då personalen var på väg ut.

De båda som jobbade hotades och bakbands och rånarna slog sönder inventarier och inredning samt en mobiltelefon.

Mycket tyder på att rånarna åtminstone hade rekognoserat på platsen i förväg.

En golfklubba som var en del av inredningen användes för att slå den ene av de anställda, som kunde ta emot slaget med underarmen.

– Jag har pratat med båda och de mår efter omständigheterna bra, men vi ska förstås hjälpa dem så de får det stöd de behöver, säger Anders Thool.

Den enes telefon slogs sönder vid rånet. Även den andres försökte de slå sönder, men den höll och det var med den personalen kunde slå larm då de tagit sig loss.

Rånarna fick med sig växelkassan och puben spärrades av för teknisk utredning.

– Men så fort jag kan öppnar vi, säger Thool.

Under fredagen kommer förhör att hållas och polis ska knacka dörr för att fråga om någon närboende sett eller hört något.

Rånet betecknas som grovt.

Player's Inn hade en bevakningskamera, men rånarna fick med sig hårddisken.

– Jag har haft Player's i fem år, det här är som mitt vardagsrum, vi har aldrig haft nån sån här händelse, men det är så mycket som förändrats de senaste åren – jag vill ju att det här ska vara idyllen Enköping och därför blir jag så arg när något sånt här händer, säger Thool.

Vad händer nu?

– Vi kommer förstås att ändra en del rutiner kring hur vi gör när vi stänger. Sen måste vi kolla på larmen så att de rutinerna fungerar bättre.

Men du är inte skrämd?

– Inte det minsta, personligen, däremot tycker jag att det är en otäck utveckling vi ser i samhället och det kan skrämma mig.

Molly skickade peppbrev till Stefan Löfven – fick svar

Nyheter För en tid sedan skrev tioårige Molly, från Örsundsbro, ett brev till statsminister Stefan Löfven. Nu har hon fått svar.fredag 24/5 14:03

Leonard spelar i Vårfrukyrkan

Nyheter Hummelstabon Jan ”Leonard” Lysén ger en akustiskt konsert i Vårfrukyrkan. – Låtarna passar riktigt bra i det forumet, säger artisten.fredag 24/5 14:00