Vision. Så här kan huset se ut när det är färdigt. Foto: Stendörren

Point Farsta ska ge industriområde nytt liv

Point Farsta går ut på att modernisera 16 000 kvadratmeter kontorslokaler. På sikt kan det innebära att nya verksamheter tar plats i Larsboda och ger industriområdet mer liv.

  • Publicerad 16:24, 5 nov 2018

Mellan Fryksdalsbacken och Mårbackagatan i Larsboda, Farsta finns ett område med hyresfastigheter som tillhandahåller lokaler för företag. Många kvadratmeter står tomma idag och husen är också lite omoderna. Det anser fastighetsbolaget Stendörren som nu vill renovera.

– Point-konceptet handlar om att vi pekar ut ett hus som vi vill göra någonting extra med. Vi ser att det händer mycket i Farsta och att det finns mycket potential, säger Maria Mastej som är marknads- och uthyrningschef på Stendörren.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Totalt ska 16 000 kvadratmeter fräschas upp och en trappa byggas mellan husen för att skapa en "trevligare access" och en "torgkänsla". Bolaget vill också glasa in delar av fasaden och bygga en uteservering till lunchrestaurangen som ska vara öppen för allmänheten.

– Syftet är att få lite mer liv och rörelse i området, säger marknads- och utvecklingschefen.

Point Farsta är det tredje utvecklingsprojektet för Stendörren som tidigare har skapat "Pointhus" i Nacka och Slagsta. Där har det gått jättebra, enligt Maria Mastej.

Huset i Slagsta har nu en del av Stockholms folkhögskola som hyresgäst och i Nackahuset har delar av kommunverksamheten flyttat in.

– Vi vill göra plats för allt i från större företag till mindre företag. Det finns förhållandevis lite mötesplatser i Söderort i förhållande till norr om stan, säger Maria Mastej.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Point Farsta är ännu i ett tidigt skede där bolaget undersöker intresset för kontorslokaler och potentiella hyresgäster. Maria Mastej tror att en realistisk byggstart skulle kunna vara i vår eller i början av sommaren. Först då vet de också hur omfattande renoveringen blir. Men tanken är att inte tömma husen, utan de företag som redan hyr in sig i området ska få fortsätta sina verksamheter under tiden.

Bättre service och mer generösa umgängesytor ingår i projektet. Foto: Stendörren

Glas ska lätta upp fasaden och släppa in mer ljus. Foto: Stendörren

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Cykelhjälmsfrågan ska utredas av staden

Nyheter S: "Absurt när politiker antyder att hjälm inte är viktigt" En skrivelse i trafiknämnden kräver att stadens förvaltningar och politiker ska ha en enad röst och vara ärliga med riskerna med att inte använda cykelhjälm.torsdag 15/11 13:06

Tuppen i Högdalen har slocknat för gott

Nyheter Centrumägaren om beslutet: "För dyrt" Skylten med tuppen i Högdalens centrum har varit släckt i tre år – och kommer förbli så. Varför? Den är för dyr i drift, och miljöovänlig, enligt centrumägaren.torsdag 15/11 11:39