Rån. Två gärningsmän rånade en yngre kille med kniv i går kväll i Mörby centrum. Bilden är en arkivbild. Foto: Leif Oldenburg

Pojke rånad med kniv i Mörby centrum

På måndagskvällen blev en 15-årig pojke rånad med kniv i Mörby centrum. Gärningsmännen flydde från platsen.

  • Publicerad 09:36, 6 aug 2019

Det var i går kväll, måndag, strax efter klockan åtta som två män ska ha hotat en pojke i 15-årsåldern med kniv i Mörby centrum. Enligt anmälan ska de två gärningsmännen vara i 20-årsåldern.

De två gärningsmännen försökte råna den 15-åriga pojken på hans moped men av oklar anledning fick de inte med sig den när de flydde från platsen.

– Rånet är fullbordat, gärningsmännen har kommit över saker som tillhör målsägande men vad de kommit över kan jag inte uttala mig om, säger Mattias Tillberg på Täbypolisen.

Pojken blev inte fysiskt skadad under händelsen säger polisen. Ingen är ännu gripen för brottet men en anmälan om rån är upprättad.

Tidigare under dagen uppgav polisen för DanderydDirekt att gärningsmännen fått med sig mopeden från platsen, detta stämmer inte.

Mordmisstänkt pojke kan ha lidit av allvarlig psykisk störning

Nyheter Rekommenderas genomgå större utredning Tonåringen som misstänks för mordet på en jämnårig kamrat kan få genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.måndag 19/8 14:31

Ingen kat(t)astrof – här går Kyrkbyns fyrbenta säkert

Nyheter KOLLA FILMEN: Gulliga tassar på övergångsstället Micke Andersson och hans son tyckte att vägen var osäker för områdets katter. Genom ett gediget arbete löste de säkerhetsfrågan genom ett speciellt övergångsställe.måndag 19/8 11:55
Stockholm Direkt