Polispatrullen skulle kontrollera en bil när situationen blev hotfull. Foto: Sacharias Källdén

Polis attackerades med bangers

En polispatrull fick bangers kastade mot sig i samband med en kontroll av ett fordon i Botkyrka igår eftermiddag. En man i 30-årsåldern greps misstänkt för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

  • Publicerad 11:02, 11 maj 2018

En polispatrull var i färd med att kontrollera ett fordon på Stenvägen i Storvreten, Tumba, igår vid 16-tiden, när situationen blev hotfull.

– Det blir en samling personer kring patrullen och det blir halvstökigt på plats, säger Per Fahlström, presstalesperson på Polisen.

Under tumultet kastas bangers, en olaglig smällare med väldigt starkt ljud, mot poliserna. En man i 30-årsåldern greps, misstänkt för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Han är nu släppt, men misstankarna mot honom kvarstår.

Poliserna fick uppsöka sjukhus för kontroll.

Det här är tredje gången i år som poliser får bangers kastade mot sig i Storvreten.

– Bangers har blivit en allt vanligare företeelse rent generellt, säger Mats Jonsson, polisen i Botkyrka.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.