Polis kan ha säkrat spår av Catos kidnappare

Utredningen om den försvunna katten Cato spinner vidare. Polisen har nu säkrat filmer från övervakningskamerorna i tunnelbanan.

  • Publicerad 15:06, 9 okt 2018

Det är Åsa Wallentin, pressperson på polisen, som meddelar att de nu har tillgång till SL:s övervakningsfilmer från fredagsnatten då kändiskatten Cato stals i Björkhagen. Det betyder alltså att de inte kommer att raderas, något som det fanns risk för då det sker automatiskt efter en viss tid.

Men polisen tillbakavisar uppgifterna att de nu håller på att gå igenom övervakningsfilmerna, vilket tidningen Mitti rapporterar.

Kändiskatt i Söderort stals i t-banan

– Nej, det jag sa var att vi nu har tillgång till filmerna. Vi kommer att gå igenom dem, men jag kan inte säga när det kommer att ske. Efter att vi tittat på dem så tar vi ställning till hur vi går vidare med det här, säger Åsa Wallentin.

Hon berättar att de nu har en förlustanmälan, som gjordes igår av ägaren Magnus Björn. Alltså inte en stöldanmälan.

– Jag vet att ni har en intervju med en stationsvärd som sett någon ta katten. Men den anmälan vi fått in gäller en person som förlorat sin katt.

Jag förstår att det här kanske låter som en struntsak, men Cato engagerar väldigt många i området.

– Ja, jag har märkt det.

UPPDATERING: Cato är hittad, läs mer här: Kändiskatten Cato är hemma igen

Ägaren Magnus Björn med Cato, på kattens favoritbänk i centrala Björkhagen. Foto: Erik Simander

Barn misstänks inblandat i Rågsvedsmord

Nyheter Kvinna överfölls med kniv och dog Ett barn misstänks för brott i samband med knivmordet på en kvinna i Rågsved tidigare i juni. Nu inleds en LUL 31-utredning, som sker då någon som är under 15 år kan misstänkas för ett brott.tisdag 23/7 13:46