Polis kan ha säkrat spår av Catos kidnappare

Utredningen om den försvunna katten Cato spinner vidare. Polisen har nu säkrat filmer från övervakningskamerorna i tunnelbanan.

  • Publicerad 15:06, 9 okt 2018

Det är Åsa Wallentin, pressperson på polisen, som meddelar att de nu har tillgång till SL:s övervakningsfilmer från fredagsnatten då kändiskatten Cato stals i Björkhagen. Det betyder alltså att de inte kommer att raderas, något som det fanns risk för då det sker automatiskt efter en viss tid.

Men polisen tillbakavisar uppgifterna att de nu håller på att gå igenom övervakningsfilmerna, vilket tidningen Mitti rapporterar.

Kändiskatt i Söderort stals i t-banan

– Nej, det jag sa var att vi nu har tillgång till filmerna. Vi kommer att gå igenom dem, men jag kan inte säga när det kommer att ske. Efter att vi tittat på dem så tar vi ställning till hur vi går vidare med det här, säger Åsa Wallentin.

Hon berättar att de nu har en förlustanmälan, som gjordes igår av ägaren Magnus Björn. Alltså inte en stöldanmälan.

– Jag vet att ni har en intervju med en stationsvärd som sett någon ta katten. Men den anmälan vi fått in gäller en person som förlorat sin katt.

Jag förstår att det här kanske låter som en struntsak, men Cato engagerar väldigt många i området.

– Ja, jag har märkt det.

UPPDATERING: Cato är hittad, läs mer här: Kändiskatten Cato är hemma igen

Ägaren Magnus Björn med Cato, på kattens favoritbänk i centrala Björkhagen. Foto: Erik Simander

Trasig pump bakom badavrådan i Långsjön

Nyheter Gäller tills vidare Avrådan för bad i Långsjön pågår fortfarande medan man undersöker om en havererad pumpstation har läckt utsläpp eller inte.tisdag 25/6 13:20

Ny chans till utomhusbio i Farsta Centrum

Nyheter Rösta på vilken film du vill se – Se filmen från vårens succé Succén med drive in-bion gav blodad tand. Nu satsar Farsta Centrum på en ny kväll utomhusbio.tisdag 25/6 12:58