Thorildsplans gymnasium. Foto: Per Brandt

Polis på plats på skola på Kungsholmen

Poliser är sedan 15-tiden på plats på Thorildplans gymnasium på Kungsholmen för att undersöka ett misstänkt utrymme. Hur länge insatsen ska pågå kan de ännu inte svara på.

  • Publicerad 17:20, 9 okt 2019

Poliser har larmats till Thorildsplans gymnasium, något Aftonbladet var först med att rapportera. Men vad det är de undersöker kan man inte gå ut med ännu.

– Vi har inte talat om eller kommunicerat vad vi är ute efter. Vi är på plats där med några polispatruller för att vi är intresserade av ett utrymme som vi håller på att undersöka, det är det jag kan säga, säger Peter Asp, vakthavande befäl på Stockholms regionsledningscentral.

Eleverna på skolan har gått hem för dagen, men det har inte att göra med polisinsatsen.

– Det har förekommit uppgifter om att elever har fått utrymmas, och det stämmer inte. Skoldagen tog slut och eleverna gick hem, och det passade oss bra, säger Peter Asp.

Poliserna ska vid 17:10-tiden fortfarande vara på plats för att söka igenom skolan. Det finns ingen plan på hur länge de stannar under kvällen.

– Det är helt okänt, det beror på utvecklingen. Det är så i den här verksamheten, vi får jobba med de förutsättningarna vi har.