Spåren av den kraschade bilen syns fortfarande i gångtunneln vid Tullinge pendeltågsstation. Foto: Stefan Jansson/Mostphotos

Polis påkörd – avlossade varningsskott

En polis blev påkörd när en bil i centrala Tullinge kontrollerades under söndagskvällen. I samband med händelsen har polisen avfyrat varningsskott.

  • Publicerad 11:47, 18 dec 2017

Det var vid klockan 20.46 på söndagskvällen som polisen stoppade en bil i centrala Tullinge för en kontroll.

– Det var en polispatrull som skulle kontrollera en bil som var misstänkt stulen. I samband med det blev en av kollegorna påkörd av bilen. Polisen var tvungen att besöka sjukhus, men kunde lämna det senare på kvällen, säger Per Fahlström på polisens mediacenter.

Varningsskott avlossades

En Tullingebo kom ut från Hemköp när han blev vittne till händelsen. Efter att ha sladdat på parkeringen vid pendeltågsstationen körde två bilar ut på Huddingevägen i riktning mot Tumba.

– Då såg jag plötsligt blåljus och att polisen försökte stoppa bilarna. Jag hörde "upp med händerna" och sen ett skott, berättar vittnet för BotkyrkaDirekt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Flera personer säger sig också ha hört skott, något som polisen bekräftar.

– Det jag kan säga är att en polis sköt varningsskott i samband med händelsen, säger Per Fahlström.

Varför behövde ni skjuta?

– Det vet jag inte. Men det kan vara så att situationen blev så hotfull att det behövdes.

Bil kraschade

Enligt vittnet ska en av bilarna ha backat, missat bron och kraschat ned på gångvägen under. Som tur var befann sig inga personer på gångvägen.

– Bilen kommer backandes i full fart och precis vid trafikljusen vid bron backar den ner från bron och försvann ner på gångvägen. Sen ser vi två killar som springer från bilen, berättar vittnet, som berättar att han och andra på parkeringen tog skydd bakom bilarna för säkerhets skull.

På måndagsmorgonen finns fortfarande bildelar kvar på platsen. Ingen person har i nuläget gripits, men polisen fortsätter utreda händelsen.

En polisanmälan om grov misshandel och olovligt brukande har upprättats.

Artikeln kan komma att uppdateras

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.