Utredningen av en polis som sköt en man i benet i Sköndal för cirka tre veckor sedan läggs ner. Foto: Albin Tingstedt

Polis sköt man i Sköndal – utredning läggs ner

En polis sköt en man i benet under ett ingripande i Sköndal för knappt tre veckor sedan. Nu står det klart att utredningen mot polismannen läggs ned.

  • Publicerad 11:17, 24 apr 2019

Mannen som sköts i benet under ingripandet den 7 april ska ha varit hotfull mot polisen och har anmälts för hot mot tjänsteman.

Åklagaren lägger nu ned förundersökningen mot polismannen som sköt. Detta efter bland annat förhör av polispersonal och vittnen på plats samt en teknisk undersökning.

"Det saknas numera anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats", skriver åklagaren i sin motivering till att man lägger ner utredningen.

Så undviker du köer på återvinningscentralen

Nyheter ✓Här är bästa tiderna att kasta skräpet ✓Personalen specialutbildas att lösa bråk Nu är det är högtryck på stadens återvinningscentraler. För att hantera stressade stockholmare har personalen på återvinningen specialutbildats i konflikthantering.lördag 18/5 9:00

Rekordmånga förtidsröstar i EU-valet i Stockholm

Nyheter ”Många är upprörda och vill se förändring” Efter en dryg vecka står det klart att antalet stockholmare som förtidsröstar i EU-valet är betydligt högre än tidigare.fredag 17/5 13:53