Utredningen av en polis som sköt en man i benet i Sköndal för cirka tre veckor sedan läggs ner. Foto: Albin Tingstedt

Polis sköt man i Sköndal – utredning läggs ner

En polis sköt en man i benet under ett ingripande i Sköndal för knappt tre veckor sedan. Nu står det klart att utredningen mot polismannen läggs ned.

  • Publicerad 11:17, 24 apr 2019

Mannen som sköts i benet under ingripandet den 7 april ska ha varit hotfull mot polisen och har anmälts för hot mot tjänsteman.

Åklagaren lägger nu ned förundersökningen mot polismannen som sköt. Detta efter bland annat förhör av polispersonal och vittnen på plats samt en teknisk undersökning.

"Det saknas numera anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har förövats", skriver åklagaren i sin motivering till att man lägger ner utredningen.

Hyreschock hotar Fria teatern i Högdalen

Nyheter Ny fastighetsägare vill rusta upp huset och införa markandshyror Fria teatern i Högdalen har fått en ny fastighetsägare som vill fräscha upp huset och höja hyrorna rejält. “Omöjlig nivå för oss att klara” säger teaterns konstnärliga ledare.torsdag 20/6 9:52

Staden tar strid för kritiserade studentlyor

Nyheter Kärrtorp kan fortfarande få femvåningshus – har överklagats av boende Stockholms stad har sagt sitt i den långdragna frågan om studentbostäder i Kärrtorp. Och de vidhåller vad man beslutat om tidigare: bostäderna ska byggas. Nu ska Mark- och miljööverdomstolen säga...torsdag 20/6 9:46