Tillgänglig. Polisen står vid en parkering längs med Väsbyvägen och tar emot tips. Foto: Elinor Karlin

Polis söker tips efter dubbelmordet i Vallentuna

En man och en kvinna har mördats i en villa i Vallentuna. Nu eftersöker polisen tips från allmänheten. Under fredagen och lördagen är alla välkomna att komma med tips.

  • Publicerad 15:25, 17 jan 2020

Tidigare i dag bekräftade polisen att det är en kvinna och en man i 50- respektive 60-årsåldern som misstänks ha mördats i en villa i Vallentuna.

– Teknikerna arbetar med att söka av området och säkra spår för att kunna arbeta vidare med utredning, säger en polis som befinner sig på plats.

Det var i onsdags eftermiddag som polisen kontaktades av en person som saknade sin vän. När polisen kom till platsen så hittade polisen två döda personer. Rubriceringen är fortfarande mord.

– Det kommer att bli en omfattande utredning där målet är att ta reda på vad som har hänt, säger polisen på plats.

Står längs med Väsbyvägen

Under dagen har en patrull stått längs med Väsbyvägen på adress Berga 7 (Irenes gamla kiosk) för att ta emot tips, där kommer de att stå fram till klockan 17. De kommer även att vara på plats under morgondagen, mellan klockan 10–12 och klockan 13–16.

– Här eftersöker vi alla tips som finns att få och vi skickar det vidare till de som leder utredningen, så får de bedöma det.

– Det har varit ett rätt lågt inflöde på tips, det är inte så många som rör sig här. Men det har kommit in något tips som har underställts de som leder undersökningen.

Stora avspärrningar

Villan som har spärrats av är belägen väster om Vallentuna. I nuläget är marken runtom avspärrad ända ner till Väsbyvägen.

– Det finns en inre avspärrning, och där inne är det enbart tekniker som arbetar. Sedan finns det en yttre avspärrning. Det är för att det är en privatbostad och för att det finns så stort medialt intresse i det här, därför kan man inte släppa in folk inpå. Om man går innanför det området lär man få följa med till polisstationen efteråt.

Misstänkt dubbelmord i Vallentuna