Söker. Nu söker polisen efter den cyklist som ska ha rört sig i området kvällen då en man blev skjuten på en stig nära Vasavägen i Jakobsberg. Foto: Polisen/Leif Oldenburg

Polis söker vittne efter dödsskjutningen på Söderhöjden

I januari sköts en man i 18-års åldern på Söderhöjden i Jakobsberg. Den unge mannen avled av sina skador. Nu vill söker polisen efter ett vittne på cykel.

  • Publicerad 16:39, 10 apr 2019

Det var den 30 januari klockan 19.00 på kvällen som flera skott avlossades mot en 18-årig man på gångvägen strax nedanför Vasavägen på Söderhöjden. Mannen avled av sina skador.

Nu söker polisen efter ett vittne som de tror kan ha betydelse för utredningen. Personen de söker efter ska ha cyklat förbi den aktuella platsen runt klockan 19.00 samma kväll.

– Det som utredningen har påvisat är att det är en cyklist som passerat platsen i närtid till att brottet har begåtts, säger Stefan Hammarroth, polisassistent vid grova brott.

Polisen uppmanar nu den person som ska ha cyklat förbi platsen och andra som rört sig i området att kontakta polisen.

– Det är av all vikt att komma i kontakt med personen i fråga för att stämma av vad personen sett och hört, säger han.

En man sitter fortfarande häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord och grovt vapenbrott. Mannen är hemmahörande i Järfälla och misstänks för dödsskjutningen, och för att ha avlossat skott mot en stillastående bil i Jakobsberg några dagar senare.

Kan du vara cyklisten som polisen söker? Ring polisen på: 010-563 47 16.

Man död efter ny skjutning i Jakobsberg

Stockholm Direkt