Genrebild. Polisen anmäler sig själva efter mordfall på Södermalm tidigare i veckan. Foto: Sacharias Källdén

Polisen anmäler sig själva efter mordfall

Polisen väljer att anmäla sig själva för tjänstefel efter att en kvinna hittats död i en lägenhet på Södermalm.

  • Publicerad 12:13, 23 aug 2019

Klockan 12:57 under onsdagseftermiddagen inkom ett larm till polisen om ett mord på Södermalm, där en 50-årig kvinna misstänks ha blivit mördad av en jämnårig man.

Misstänkt mord på Södermalm

Men enligt vittnesuppgifter dröjde det till 15:30-tiden innan polisen var på platsen. Då hade ambulans redan varit på plats och konstaterat att kvinnan var död.

Anmäler sig själva

Nu har polisen i Stockholm anmält sig själva för händelsen. Detta rapporterar flera medier.

– Jag vet att man har gjort en genomgång av detta ärende uppe på regionledningscentralen och då har man efter den genomgången valt att göra en anmälan till avdelningen för särskilda utredningar, den avdelning som utreder och tittar på om någon polisanställd begått något fel, säger polisens presstalesperson Towe Hägg till Svenska Dagbladet.

– Efter genomgången kan fel inte uteslutas, då är det polisens hantering av ärendet som avdelningen för särskilda utredningar får titta på. Den anmälan är överlämnad till dem från polisregion Stockholm, fortsätter hon.

Bekräftar

Att en anmälan om tjänstefel har inkommit bekräftas av avdelningen för särskilda utredningar. Men i övrigt är man mycket förtegen kring detaljerna kring anmälan.

– Vi har tagit emot en anmälan rörande den händelsen som är rubricerad som tjänstefel, mer än så kan jag inte uttala mig, säger Anders Öström vid avdelningen för särskilda utredningar, till tidningen.