Polisen avstyrde en rejvfest här på Snösätragränd i lördags efter att Stockholms stad, som äger lokalen, gjort en polisanmälan om olaga intrång. Bilden är tagen söndag 31 maj, kl 10 på förmiddagen, efter en av vårens fester. Foto: Privat

Polisen avstyrde rejvfest i Snösätra efter anmälan om olaga intrång

Stockholms stad har nu gjort en polisanmälan om olaga intrång i de lokaler på Snösätragränd som använts till rejvfester. I lördags kväll avvisade polisen tre personer när de var i full färd att förbereda en fest i lokalerna som ska rivas.

  • Publicerad 14:41, 29 jun 2015

I förra veckan berättade vi att flera Fagersjöbor är ordentligt upprörda över de ibland dygnslånga rejvfesterna i Snösätra som höll på förra sommaren och återkommit nu under våren.

Staden har gjort en polisanmälan

Föreningen Fagersjö trädgårdsstad samlade ihop kritiken och skickade förra måndagen ett mejl till flera tjänstemän och politiker som uppmanades att "snarast stoppa oljudet som går rakt genom märg och ben på oss som bor här". Tre dagar senare möttes representanter från exploateringskontoret och polisen på Snösätragränd.

– Det stod snabbt klart att lokalerna används för verksamhet a là rejvfest. När staden sedan konstaterat att de äger både marken och de berörda lokalerna gjorde de en polisanmälan om olaga intrång, säger Henrik Karlsson, tf lokalpolischef på Farstapolisen.

"Hävdar att han har ett andrahandskontrakt"

Polisen är övertygade om att en person som tidigare har hyrt lokalen av Stockholms stad ligger bakom rejvfesterna.

– Han hävdar tydligen att han har ett giltigt andrahandskontrakt som han har varit uppe och viftat med på exploateringskontoret. Det är väl ingen vild gissning att den här personen har tjänat en hel del pengar på festerna och är förbannad av den anledningen. Men enligt exploateringskontoret är alla hyresgäster uppsagda och intentionen är att riva lokalerna, säger Henrik Karlsson.

Stoppade fest i lördags

Efter att anmälan om olaga intrång upprättats hade polisen i helgen lite extra bevakning vid lokalen. Vid tiotiden i lördags kväll påträffade polisen tre personer som var i full färd att förbereda för fest i lokalen.

– De informerades om förutsättningarna och avvisades från platsen. Lite senare dök den person som är skäligen misstänkt upp och opponerade sig. Men han pratades tillrätta av polis. Så vitt jag har hört var det sedan lugnt resten av natten, säger Henrik Karlsson.

"Har gjort vad vi kan"

Han säger att det nu är upp till exploateringskontoret att upprätta en plan för hur de ska "tillsluta lokalen så att den ordningsstörande verksamheten upphör permanent".

– Vi har gjort vad vi kan och nu är det inte i första hand en polisiär fråga. Men så fort någon obehörig vistas i lokalen gör de sig skyldiga till olaga intrång och då kan vi avvisa dem från platsen, säger Henrik Karlsson.

LÄS ÄVEN: Rejvgeneralen i Snösätra slår tillbaka

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Idag är det världsemojidagen – vilken emoji är du?

Nyheter ”Ibland är jag arg” I dag är det den internationella emojidagen. Vi drog ut på stan med den självklara frågan.ntisdag 17/7 13:29

Gjorde ovanligt sexfynd – vid återvinningen

Nyheter Finnes: borttappad sexleksak i Årsta En kvinna i Årsta skulle återvinna sina kartonger. Ni kan aldrig ana vad hon hittade.tisdag 17/7 12:26