I helgen inträffade hela fyra grova personrån och rånförsök i Svedmyraoch polisen Farstapolisen bekräftar att det avviker kraftigt från det normala i Svedmyra. Foto: Mostphotos

Polisen bekräftar rånvåg mot unga i Enskede

Under helgen greps ytterligare två unga personer efter den senaste tidens grova personrån i Enskede. Nu vädjar polisen till föräldrar i området: Möt upp era barn när de ska hem.

  • Publicerad 11:31, 17 dec 2018

Mikael Sundberg på Farstapolisen berättar att de grova personrånen i området kring Svedmyra och Sockenplan har ökat markant den senaste tiden. Polisen gör nu allt de kan för att vara på plats så mycket de kan, trots knappa resurser.

Tonåringar knivrånade vid tunnelbanestation

– Det är unga killar som rör sig mellan skolorna i området och letar upp unga rånoffer som de sedan tvingar bort till en avskild plats, säger Mikael Sundberg, kommunpolis i Farsta.

Han säger att de unga rånarligorna består av allt från 3 till 10 personer när de tvingar iväg sina offer.

I helgen inträffade hela fyra grova personrån och rånförsök i området, vilket avviker kraftigt från det normala enligt Mikael Sundberg. Polisen kunde gripa två personer i samband med ett av rånen.

– Vi är det första ledet i kedjan. Och visst vi har gripit några av de unga förövarna men eftersom att de är minderåriga är de snabbt ute igen, säger Mikael Sundberg.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han säger att inget av rånoffren skadat fysiskt än så länge. De flesta rånen och rånförsöken har skett efter mörkrets infall i områden där många ungdomar rör sig – exempelvis skolor, t-banan och idrottsplatsen. Nu vädjar han till föräldrar i området.

– Föräldrar bör fundera på att möta upp sina barn som tränar vid Enskede IP efter träningen. Vi har knappa resurser och är det så att vi bara prioriterar ett område öppnar det upp för brott på annan plats, säger Mikael Sundberg.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Älvsjö ska får mer strandbad – Långsjöbadet överfullt

Nyheter Planerar ny badplats för att möta efterfrågan Badet vid Långsjön i Älvsjö är populärt – och proppfullt. Nu satsar stadsdelen på att hitta nya ställen vid sjön där badsugna kan plumsa i.måndag 21/1 15:43

Se superblodmånen över Stockholm

Nyheter Mäktigt syn på himlen under måndagsmorgonen Missade du "superblodmånen" i morse och vill inte vänta i tio år till? Så här såg det ut i morse när den röda himlakroppen sken över Stockholm.måndag 21/1 10:40