Olycka. Den treåriga flickan fördes till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha blivit påkörd av en buss. Flickan avled senare av sina skador. Under onsdagen har människor tänt ljus och lämnat gosedjur på platsen. Foto: Mikael Andersson

Polisen: Bussföraren i Råcksta märkte inte dödsolyckan

Precis när bussen höll på att lämna hållplatsen på Söderberga allé sprang den 3-åriga flickan ut i vägen. Inte förrän bussföraren hade vänt bussen och var på väg tillbaka förstod han att det skett en olycka, uppger polisen.

  • Publicerad 14:02, 28 nov 2018

Det var i går, tisdag, vid klockan 16.30 som den tragiska dödsolyckan inträffade på Söderberga allé i Råcksta.

Nu har polisen börjat skapa sig en bild av händelseförloppet.

– Det vi har fått fram hittills är att 3-åringen har sprungit över vägen och framför bussen, precis när den har startat och är på väg därifrån. Det förefaller som att chauffören inte har märkt något, säger Hans Brandt, förundersökningsledare.

Bussen ska undersökas

Men eftersom busslinjen är sådan att den vänder och går tillbaka strax efter Söderberga allé, så kom kom chauffören tillbaka till platsen några minuter senare.

– Det var då han förstod att det skett en olycka, säger Hans Brandt.

Bussen beslagtogs av poliser på plats.

Nu jobbar polisen med att förhöra vittnen till händelsen. Bussen ska undersökas och man har begärt att få ut film från övervakningskamerorna ombord. Några svar från alkoholtestet, som alltid görs på chaufförer i samband med olyckor, har ännu inte kommit, uppger Hans Brandt.

Brottsrubriceringen är än så länge vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

– Grundrubriceringen ligger kvar tills vi vet mer om händelsen, det kan ändras senare, säger Hans Brandt.

Han uppmanar eventuella vittnen till händelsen att höra av sig till polisen på telefon 114 14.

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt