Inbrott. Polisen åkte ut på ovanligt få inbrott under förra veckan. Foto: Lotten Engbom

Polisen efter satsningen under sportlovet: "Det är förvånande"

Polisens extrasatsning mot inbrott kan ha gett resultat. Inbrotten och försöken till inbrott var ovanligt få.

  • Publicerad 14:48, 5 mar 2018

Under förra veckan, sportlovsveckan, har polisen i lokalpolisområde Täby haft en extra satsning för att vara mer synliga och på det sättet motverka inbrott.

LÄS MER: Polisens extrasatsning i veckan: "De vet att vi har lov"

Nu berättar Per Åkermark, operativ samordnare, att polisen fått in larm om tre fullbordade inbrott och två försök till inbrott, alla i Danderyd.

– I Täby har vi inga inrapporterade. Det är lite ovanligt. Det är förvånande lite till vad det varit tidigare sportlov och andra typer av lov. Men det är ju jättebra, säger han.

"Kan ha varit kylan"

Inte heller i Vallentuna har polisen fått in några anmälningar om inbrott.

– Det går inte att säkert säga vad det beror på. Det kan ha varit kylan och vädret, vi har haft en ökad närvaro i brottsutsatta områden under sportlovsveckan, säger Per Åkermark och fortsätter:

– Vi hade också flera grannstödsbilar ute. De rapporterar avvikelser till oss, de har vi jobbat ihop med också både i Danderyd och Täby.

Nu hoppas polisen att utvecklingen håller i sig.

– Men vi vet att det kommer att komma perioder med högre nivåer med inbrott. Just den här sportlovsveckan har varit väldigt lugn i förhållande till tidigare, säger Per Åkermark.

Istället för inbrott var det trafikolyckor som dominerade sportlovet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka i Täby - en till sjukhus

Nyheter "Vi kommer utreda" En kvinna fördes till sjukhus tidigare under fredagen efter att ha blivit träffad av en backspegel från en lastbil. Händelsen inträffade i Täby Kyrkby.torsdag 21/6 15:10