Under torsdagen kommer polis finnas på plats och svara på frågor från allmänheten om skjutningen. Foto: Leif Oldenburg

Polisen efter skjutningen i Vällingby: "Vi finns på plats"

En 25-årig man besköts igår i sin bil på Kirunagatan i Vällingby. Under dagen har polisen extraresurser på plats för att svara på frågor från allmänheten.

  • Publicerad 12:01, 21 dec 2017

Vid 20:30 igår kväll larmades polis till Kirunagatan i Vällingby, efter att privatpersoner hört skott avlossas. På plats påträffades en 25-åring med lindriga skador, vars bil blivit beskjuten.

Enligt initiala uppgifter ska skotten ha avlossats från en annan bil, som sedan lämnat platsen. Men polisen kan i dag inte med säkerhet svara på om skotten har avlossats inifrån bilen, eller utifrån. Polisen har tagit tomhylsor i beslag som har hittats på plats som ska analyseras.

– Målsägarens bil har blivit beskjuten med flera skott. Vi kan inte svara på om han varit ensam i bilen då händelsen inträffade, säger My Kreffe Olsson vid Vällingbypolisen.

På torsdagen är ännu ingen gripen för händelsen som rubriceras som mordförsök. Polisen vet inte heller hur många gärningspersoner som är inblandade. De vill inte heller gå ut med om den beskjutna mannen är känd sedan tidigare.

En till sjukhus efter skjutning i går kväll

Polisbil i krock i Ulvsunda

Polisen söker nu vittnen som kan ha sett personer med avvikande beteende kring Kirunagatan vid 20:30-tiden igår.

Är händelsen relaterad till gängbrottslighet?

– Det är klart att vi tittar på målsäganden och om det finns konflikter. Men det är inget vi kan svara på nu.

Hur orolig bör man vara som privatperson?

– Jag har en förståelse för att det känns nära när en sån här sak händer. Men som privatperson ska man inte känna någon större oro. Har man frågor så kan man kontakta våra extraresurser som finns på plats i området under eftermiddagen och kvällen.

Runt en halvtimma efter skjutningen kolliderade en utryckande polisbil med en personbil i Ulvsunda industriområde. Tre poliser och två privatpersoner fördes till sjukhus med lindriga skador.

Har trafikolyckan något att göra med skjutningen i Vällingby?

– Det kan jag inte svara på. Det jag kan säga är att poliserna var citypoliser på utryckning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här flyger helikoptrarna i formation över Bromma

Nyheter "Inte ofta de flyger så många" Såg du också helikoptrarna över Bromma? Vid halv två-tiden i eftermiddags passerade sju helikoptrar Ålsten. Helikopterflottiljen berättar varför.onsdag 20/6 15:54

Växthusvägens rondeller – snyggast i stan?

Nyheter Prisas för sin design Om du har lagt märke till konsten i rondellerna längs med Växthusvägen i Ormbacka, Skälby, är du inte ensam. Konsten vann nämligen ett pris för sin design nyligen.onsdag 20/6 12:18