Polisbil i Solna Foto: Leif Oldenburg

Polisen efter stora trafikkontrollen i Norrort - "många som kör berusade"

I helgen, natten mellan lördag och söndag, genomförde polisen en fyra timmar lång trafikkontroll på E18 på Stocksundsbron.

  • Publicerad 10:52, 22 jan 2018

Enligt lokalpolisen Jan Berlin var det ett samarbete i nord, där tjugotal poliser och tiotal polisbilar var inblandade.

– Vi hade en kontroll där vi stängde av Stocksundsbron. Så kollar vi alla bilar och förare. Vi fick en hel del, rattfylla, tyvärr, säger han.

Polisen tog bland annat in elva stycken rattfyllerister, en för grovt rattfylleri.

– Sex stycken passagerare som brukade narkotika, sju stycken som hade narkotika på sig, tre stycken som misstänktes köra bil drogpåverkade och tio stycken olaga taxitrafik, svarttaxi helt enkelt, säger Jan Berlin.

Dessutom delades flera ordningsbotar ut för trafikbrott som fel på bilen, felaktig belysning och bilkörande utan bälte.

– Tyvärr kan man konstatera att det är många som kör berusade på helgerna. Det brukar bli så när vi tar de här stora vägarna, säger Jan Berlin.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år efter trafikolyckan: "Vill att det kommer ut"

Nyheter Väntar på dom efter rättegång Att sluta cykla var aldrig ett alternativ för Louise Åkerblom efter att hon förra året var med om en allvarlig trafikolycka. Nu väntar domen mot den bilist som är misstänkt att ha förorsakat...onsdag 23/5 15:09