Utredning. Polisen efterlyser fortsatta tips som kan föra utredningen framåt. Foto: Elinor Karlin

Polisen efterlyser tips om jeep efter dubbelmordet

Den 15 januari hittades två personer mördade i en villa i Vallentuna. Sedan dess har polisen vädjat till allmänheten efter tips som kan föra utredningen framåt. Nu hoppas de på tips om en Jeep som ska ha rört sig i området.

  • Publicerad 08:42, 31 jan 2020

Polisen bekräftar att de bland annat utreder om dubbelmordet i Vallentuna kan ha ekonomiskt motiv.

– Man har bland annat gjort en ekonomisk analys och kartläggning över offrens sista tid i livet. Givetvis är det något vi tittar på, med tanke på bakgrunden som finns och att man har sålt en gård, säger Anna Westberg, polisens presstalesperson för region Stockholm.

En mörk Jeep Cherokee

Polisen fortsätter också be om tips angående den vita Skoda Fabia som hittades utanför Friskis och Svettis i Norrtälje den 16 januari. Bilen tillhörde mannen i paret och polisen kan bekräfta att den kördes dit efter att mordet inträffade. Samtidigt söker de nu efter upplysningar om en mörk Jeep Cherokee av äldre modell som ska ha rört sig i området kring villan.

– Den här jeepen har setts runt fastigheten. Vi vill ha upplysningar redan från helgen innan, den 10–11 januari, säger Anna Westberg.

Bekräftar identiteten

På torsdagskvällen valde polisen att gå ut i TV3:s program Efterlyst för att be allmänheten om hjälp med upplysningar. I samband med det kunde de bekräfta att det är 52-åriga Suzanne och 61-åriga Lars som har mördats i en villa väster om centrala Vallentuna. Det var onsdag eftermiddag den 15 februari som en orolig vän ringde polisen. De åkte snart till villan och hittade paret avlidet. Omständigheter gjorde att polisen utreder händelsen som mord.

– Då larmet kom in, den 15 januari, det var då de hittades. Vi vet inte i exakt detalj när de har blivit mördade, därför är vi intresserade av alla iakttagelser även helgen innan. Det kan ge information som leder utredningen framåt helt enkelt, säger Anna Westberg.

Utredningen går framåt

Det är nu drygt två veckor sedan det mördade paret hittades men polisen kan inte bekräfta om de har någon misstänkt för mordet.

– Vi kommenterar inte om vi har någon frihetsberövad eller misstänkt, av hänsyn till utredningen. Det är en omfattande utredning och vi gör en omfattande analys. Det är en väl tilltagen resurs som jobbar med fallet och utredningen går framåt men det kommer ta tid, säger Anna Westberg.