Polisen flyttar in. 2021 beräknas Farstapolisen ta plats i Telias gamla lokaler. Foto: Binge Eliasson

Polisen flyttar in i Telestaden

Farstapolisen får nya lokaler. Myndigheten hyr 16 000 kvadratmeter i Telias tidigare lokaler i Telestaden.

  • Publicerad 14:11, 12 aug 2019

Det är tidningen Fastighetsvärlden som först kunde berätta att polisen tecknat ett avtal med Telestadens ägare Rikshem och Ikano. 800 anställda kommer våren 2021 att flytta in på sin nya arbetsplats i Telias tidigare lokaler i Farsta.

– Vi befinner oss i en spännande fas i arbetet med att etablera Telestaden som en egen, ny och varierad stadsdel. Polisen är en mycket viktig verksamhet för området, Farsta och hela Stockholm. Vi ser fram emot deras närvaro på Telestaden, säger Per Högdin, projektchef i ett pressmeddelande.

Polisen i Farsta lokalpolisområde kommer att flytta in i den del av området som kallas Hus I.

– Vi har ett gediget arbete både bakom och framför oss i denna process. Huvudsyftet är att kunna fortsätta vara nära medborgarna och samtidigt hantera våra resurser på ett smart sätt, säger Henrik Nilsson, tillförordnad. lokalpolisområdeschef i Farsta.

I det framväxande Telestaden-området finns sedan tidigare dansstudion Ccap, bostadsbolaget Familjebostäder och konstproduktionscentret Konstverket.

Byggstart av ett nytt äldreboende i området sker enligt plan under slutet av 2019 och inflyttning sker även där preliminärt våren 2021. På längre sikt ska cirka 3 000 lägenheter ta plats i Telestaden.

Södra länken öppen igen efter elfel

Nyheter Strömmen tillbaka i Söderort – långa köer i trafiken Strömmen är nu tillbaka efter ett omfattande elfel i Söderort som påverkade biltrafiken, tunnelbanestationerna och flera hushåll. Närmare 17 000 abonnenter drabbades. Nu är även Södra länken öppen...fredag 23/8 15:57