Polisen flyttar in. 2021 beräknas Farstapolisen ta plats i Telias gamla lokaler. Foto: Binge Eliasson

Polisen flyttar in i Telestaden

Farstapolisen får nya lokaler. Myndigheten hyr 16 000 kvadratmeter i Telias tidigare lokaler i Telestaden.

  • Publicerad 14:11, 12 aug 2019

Det är tidningen Fastighetsvärlden som först kunde berätta att polisen tecknat ett avtal med Telestadens ägare Rikshem och Ikano. 800 anställda kommer våren 2021 att flytta in på sin nya arbetsplats i Telias tidigare lokaler i Farsta.

– Vi befinner oss i en spännande fas i arbetet med att etablera Telestaden som en egen, ny och varierad stadsdel. Polisen är en mycket viktig verksamhet för området, Farsta och hela Stockholm. Vi ser fram emot deras närvaro på Telestaden, säger Per Högdin, projektchef i ett pressmeddelande.

Polisen i Farsta lokalpolisområde kommer att flytta in i den del av området som kallas Hus I.

– Vi har ett gediget arbete både bakom och framför oss i denna process. Huvudsyftet är att kunna fortsätta vara nära medborgarna och samtidigt hantera våra resurser på ett smart sätt, säger Henrik Nilsson, tillförordnad. lokalpolisområdeschef i Farsta.

I det framväxande Telestaden-området finns sedan tidigare dansstudion Ccap, bostadsbolaget Familjebostäder och konstproduktionscentret Konstverket.

Byggstart av ett nytt äldreboende i området sker enligt plan under slutet av 2019 och inflyttning sker även där preliminärt våren 2021. På längre sikt ska cirka 3 000 lägenheter ta plats i Telestaden.

"När jag flyttade hit fattade jag inte ens att det var ett torg"

Nyheter Häng med på en timme kring Skälderviksplan "När jag flyttade hit fattade jag inte ens att det var ett torg". Ja, kära Skälderviksplan i Årsta, varför är du så bortglömd? Vi tillbringade en timme på det klassiska torget precis när första snön...fredag 6/12 14:47

Tidig julklapp till Söderortscyklister och fotgängare

Nyheter Populära stråket i Skärmarbrink går att använda igen Ett populärt gång- och cykelstråk mellan Hammarbyhöjden och Skärmarbrink har varit avstängt i flera månader. Nu har det öppnats upp igen.fredag 6/12 13:27