Utredning. Brottsrubriceringen är förskingring alternativt trolöshet mot huvudman. Foto: Daniel Cannervik

Polisen förtegen om ekobrottsutredning

Utredningen av den misstänkta förskingringen mot Ekerö IK fortsätter. Men polisens förundersökningsledare är förtegen om detaljerna.

  • Publicerad 15:52, 2 mar 2019

Vi utreder förskingring alternativt trolöshet mot huvudman, men vi vet inte var vi landar.

Förra veckan gick Ekerö IK:s styrelseordförande Nicklas Lindersson ut med att klubben har drabbats av ekonomisk brottslighet sedan stora summor pengar försvunnit från klubbkassan. Enligt klubben ska brotten ha upptäckts i samband med att bokslutet för 2018 skulle göras.

En polisanmälan är gjord men med hänvisning till förundersökningssekretessen är polisen återhållsam med informationen, då utredningen fortfarande är i ett tidigt skede.

Ingen misstänkt än

– Vi utreder förskingring alternativt trolöshet mot huvudman, men vi vet inte var vi landar. Vi har inte hållit några förhör och ingen är delgiven misstanke, säger förundersökningsledare Josefin Andersson.

Enligt klubbordföranden Nicklas Lindersson försvann pengarna under förra året, men Josefin Andersson vill inte gå ut med mer exakt tidpunkt.

– Jag kommer inte att kunna prata om utredningen på några veckor i alla fall.

Vad kan du säga om Ekerö IK:s agerande?

– Jag kan inte säga mer än att de har gjort en anmälan, så de har gjort det de ska, säger Josefin Andersson.

Fritidshus brann ner till grunden

Nyheter En villa brann i lördags ner till grunden. Två personer fanns i huset när branden bröt ut, men de lyckades ta sig ut på egen hand.måndag 20/5 8:02

Grannar i Stenhamra störs av nytt mystiskt ljud

Nyheter Ett nytt mystiskt ljud stör Stenhamrabor på nätterna. Frågan är varifrån det kommer. Är det musteriet igen? Eller kanske vattentornet?söndag 19/5 9:15