Vilken hjälte. Polis blev glad över choklad. Foto: Polismannes Martins bild.

Polisen glatt överraskad av mystisk man

Mannen strök runt den tomma polisbilen. Konstaplarna anade oråd och tog sig genast mot bilen – där de blev glatt överraskade

  • Publicerad 08:30, 18 nov 2018

I onsdags befann sig poliserna Martin och Therese på ett snatteriärende vid Ica Bea i Svedmyra. När Martin gick ut ur affären för att ringa ett samtal såg han att en mystisk man strök runt deras polisbil.

"Polismannen fattade misstanke om att allt inte stod rätt till, då våra bilar ibland utsätts för skadegörelse och våra däck blir sönderskurna", står det på Polisen Globens Facebooksida där händelsen först uppmärksammades.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vi ringde polisen Martin för att höra vad som egentligen hände sen.

– Jag tänkte "vafan gör han" och gick med bestämda kliv mot bilen och mannen började då gå iväg. Jag trodde att jag skulle hitta en arg lapp med ett klagomål på hur vi hade parkerat. Men där låg två kexchoklad, säger polismannen Martin.

Chokladregn i Tallkrogen polisanmält: "Svårt att få det till ett brott"

Samtidigt som Martin inser att detta var en fin gest ser han att det står ett par killar på andra sidan vägen och skrattar åt det som just inträffat.

– Vid det här laget är mannen som lämnat chokladen redan långt borta – men jag vinkar och tackar och mannen vinkar tillbaka, säger Martin.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Martin berättar att de sällan får choklad eller liknande och att det i det här fallet var uppskattat.

– Vi kan ju inte ta emot ätbara saker med tanke på vår position. Det kan vara människor som vill oss illa och därför är vi försiktiga. I det här fallet kontrollerade vi förpackningarna ordentligt innan vi delade med oss av godiskakorna med resten av arbetslaget, säger polis-Martin.

Han förstår att människor gärna visar uppskattning till polisen i form av gåvor, men säger att det är lika mycket värt med fina ord eller komplimanger.

Maria polisanmälde chokladmannen i Tallkrogen: "Han hade tom blick och bara fortsatte kasta"