SKADAD. Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans där hon vårdas för allvarliga skador. Foto: Mostphotos

Polisen har fått in flera tips efter stenmisshandeln i Hellasgården

Polisen har fått in flera tips sedan en kvinna i går kväll slogs i huvudet med en sten när hon solbadade vid Hellasgården. Men ännu har ingen frihetsberövats och polisen vädjar om fortsatt hjälp från allmänheten.

  • Publicerad 15:50, 1 jul 2019

Det var strax före 20-tiden i går kväll som en man dök upp bakom en kvinna som solade på klipporna vid Hellasgården och slog, vad som beskrivs vara, en sten i hennes huvud.

Solbadande kvinna slagen med sten i huvudet

Kvinnan, som är i 55-årsåldern, uppges ha förlorat medvetande och fördes till sjukhus där skadorna konstaterades vara allvarliga.

Efter händelsen, som rubricerats som grov misshandel, har polisen vädjat efter upplysningar från allmänheten, något som StockholmDirekt tidigare har berättat om.

"Vi har fått in tips"

Nu uppger polisen att flera tips har inkommit.

– Vi har fått in tips men behöver få in ännu fler för att komma framåt. Därför har vi gått ut både på vår hemsida och vår Facebook och bett om allmänhetens upplysningar, säger Mats Eriksson, presskommunikatör vid Stockholmspolisen.

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt gärningsman.

Behöver man som badgäst i området var orolig?

– Nej, jag tycker inte att folk ska vara oroliga. Jag har inte hört talas om att något sådant här har inträffat tidigare, det här är extremt ovanligt. Däremot ska man kanske vara lite uppmärksam på sin omgivning, som med allt annat, säger Mats Eriksson.

Det är i nuläget oklart hur kvinnan mår efter händelsen.