Piketen kallades in under insatsen. Foto: Mostphotos

Polisen hittade automatgevär i bil vid kontroll

Åtta personer greps efter ett dramatiskt ingripande i Huddinge förra veckan som slutade med att polisen avlossade ett varningsskott. Nu har två av de gripna häktats misstänkta för grovt vapenbrott.

  • Publicerad 15:21, 31 jan 2019

Det var vid 21.30 torsdagen den 24 januari som polisen stannar flertalet bilar för att i en kontroll på Gamla Stockholmsvägen i närheten av Glömstavägen.

Enligt ett inlägg på Stockholmspolisens sida på Facebook försökte gärningsmännen då köra på polisen. Det besvarades med att ett varningsskott avlossades. Ett stort antal personer grips, men en person smiter från platsen.

Polisen tar upp jakten med hundpatrull. Spårningen går genom skog, nedför glashala klippor och till slut ut på en isbelagd sjö innan gärningsmannen efter en timme på rymmen tillfångatas.

I bilen som lämnades kvar på platsen hittar polisen vapen. Under natten anhålls åtta personer misstänkta för grovt vapenbrott.

– Sex av dem har nu släppts och två av dem sitter häktade på sannolika skäl misstänkta för grovt vapenbrott, säger Marcus Ekman, förundersökningsledare och åklagare vid Södertörns åklagarkammare.

Hittade automatkarbin

Enligt häktningsbeslutet är de två männen i 25-årsåldern. Den ena är skriven i norra Botkyrka och den andra i Skärholmsområdet. De misstänks ha hanterat en pistol och en automatkarbin.

Ingen av poliserna ska ha skadats vid krocken.