Foto: Michael Hoffman/Polisen

Polisen hittade knarkodling efter bilkontroll

En vanlig fordonskontroll slutade med att Botkyrkapolisen hittade en knarkodling i en lägenhet i Hallunda. "Det kändes som att kliva in i en varm djungel av cannabisväxter", säger polisen Johan Häggkvist som var med under beslaget.

  • Publicerad 12:10, 23 jan 2018

Det var i tisdags kväll förra veckan som Botkyrkapolisen skulle kontrollera en bil i Hallunda. Efter ett kort samtal med bilisten misstänkte polisen att han var påverkad av narkotika.

– Han svarade osäkert på våra frågor och visade tecken på att han var påverkad. Eftersom vi var så pass nära hans hem gick en kollega in i trapphuset där han bodde och kunde känna en svag doft av cannabis utanför hans dörr, säger Johan Häggkvist.

"Kändes som en djungel"

Doften gav polisen en anledning att göra en husrannsakan. I lägenheten hittades en odling med ett flertal plantor.

– Väl där inne kändes det som om att kliva in i en varm djungel, värme från odlingslampor och sen en grön djungel bestående av cannabisväxter inne i odlingstält, berättar Johan Häggkvist.

Personen greps och fördes till polisstationen. Han är idag släppt på fri fot men misstänkts för att ha framställt narkotika samt för grov olovlig körning och rattfylleribrott.

Här säljs knark öppet – framför polisen

Odlingen skördades

Odlingen skördades och togs med även den. Beslaget har förhoppningsvis hindrat att narkotikan kommer ut på gatan till försäljning, enligt polisen.

– Enligt vår uppfattning var odlingen inte varit för eget bruk. Men det får visa sig i utredningens gång, säger Johan Häggkvist.

Att en vanlig fordonskontroll leder till något större är inte ovanlig.

– Det är vanligt polisarbete, att vara nyfiken och se vart det leder. Vi försöker arbetar där vi står och går. Det är alltid bättre att ställa en extra fråga för att avföra en misstanke eller välja att fortsätta utreda.

Luktar det knark där du bor?

Botkyrkapolisen vill ha allmänhetens hjälp att hitta fler odlingar.

– Känner du att det luktar något som kan vara narkotika i ditt trapphus eller där du bor? Tveka inte att höra av er till oss så kan vi komma och kontrollera.

– Det är bättre att höra av sig en gång för mycket än en gång för lite, säger Johan Häggkvist.

Han lämnade gänglivet bakom sig

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.