OSERIÖST. Det går inte att ta personen seriöst, säger områdespolisen Hanif Azizi, om Lise Tamms uttalande. Foto: Kerstin Gustafsson

Polisen i Rinkeby kritisk mot chefsåklagarens uttalande.

Chefsåklagare Lise Tamms uttalande att Rinkeby liknar en krigszon väcker protester även hos poliserna på fältet. – Det går inte att ta en sådan person seriöst, säger Hanif Azizi, områdespolis i Järva sedan åtta år tillbaka.

  • Publicerad 17:02, 7 dec 2017

– Alltså, man undrar om hon varit i en krigszon någon gång. Vi som har erfarenheter av att leva i ett krig begriper att Rinkeby inte liknar en krigszon. Inte alls.

Hanif Azizi flydde själv från kriget mellan Iran och Irak och kom som ensamkommande flyktingbarn till Sverige som tioåring.

– Men med det sagt, så ska man inte förneka att det finns problem i Järva. För det finns det.

Det var i Studio ett i P1 som chefsåklagare Lise Tamm, tillträdande chef för Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, sade att Rinkeby ”är nästan som en krigszon”. Hon menade att Sverige kan lära av Colombia, när de avväpnade Farc-gerillan, och att ”poliserna på fältet” tycker likadant som hon.

– Ja, det kanske finns någon enstaka polis som tycker så, säger Hanif Azizi. Vi måste ibland använda metoder som kan likna dem som används i krig. Men att förklara hela stadsdelen som en krigszon, det är helt enkelt inte seriöst.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.