Polisen inleder trygghetsinsats efter skjutningen på Kungsholmen

Polisen har inlett en trygghetsinsats som kommer att pågå under fredagskvällen och helgen, med anledning av fredagens skjutning vid Norr Mälarstrand.

  • Publicerad 19:23, 6 sep 2019

Insatsen genomförs i området kring platsen där en advokat sköts och skadades på fredagsmorgonen. Syftet med insatsen är att öka tryggheten och ta emot information.

En person anhållen efter skjutning på Kungsholmen

– Vi kommer att hålla till på Kungsholmen i den mån övrig verksamhet tillåter, och i det område där det här har hänt, säger polisens presstalesperson Eva Nilsson.

Hur många poliser kommer att finnas på plats?

– Det vågar jag inte svara på, det är personal som jobbar i kväll som kommer att tas i anspråk. Givetvis har vi personal avsatt, men det är också en prioriteringsfråga.

Boende om skjutningen: "Känns hemskt"

På eftermiddagen meddelade polisen att en person anhållits misstänkt för anstiftan till mordförsök. Det är än så länge den enda personen som har frihetsberövats i fallet.

I övrigt fortsätter polisens utredningsarbete enligt sedvanliga former: information sammanställs och förhör hålls. Eva Nilsson har inga uppgifter om hur många som hörts i nuläget, och inte heller om den skjutne advokatens skadeläge.

– Inte mer än att han opererades i dag, säger hon.

Under dagen har polisens tekniker undersökt brottsplatsen, och vid 18-tiden hade avspärrningarna hävts. Allmänheten uppmanas fortsatt att höra av sig med tips. Enligt Eva Nilsson är förhoppningen att kvällens och helgens insats ska kunna leda polisen vidare i utredningen, men också att folk som känner sig oroliga ska ta tillfället i akt och ställa frågor.

– Folk undrar väl saker, det skulle jag också göra om det hände något i mitt närområde. Det är väl en naturlig reaktion tror jag, det är alltid obehagligt när våldet kommer nära inpå en, säger Nilsson.

Polisen kommer ha en speciell trygghetsinsats kring Norr Mälarstrand efter fredagens skjutning. Foto: Mimmi Epstein