Polisen larmades om jättepenisen

Flera personer kontaktade polisen som ryckte ut för att stoppa klottrare på Kronobergsgatan i tisdags. Men det visade sig att personerna hade tillstånd att måla.

  • Publicerad 18:10, 12 apr 2018

Strax innan halv fem i tisdags eftermiddag fick polisen samtal om att 5-7 personer klottrade på en vägg på Kronobergsgatan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det visade sig att personerna hade tillstånd, det var lagligt, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Verket som målades var det omtalade "Fuck the world", en blå jättepenis, som StockholmDirekt har rapporterat om under veckan. Tidigare i dag kunde vi berätta att graffitiverket målas över om en vecka efter klagomål från grannar.

Den beryktade målningen på Kronobergsgatan. Foto: Mimmi Epstein

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Räddat konstverk tillbaka på Kungsholmen

Nyheter Upptäcktes under ett rivningsarbete – har fått ny hedersplats Mosaikkonsten som räddades från Basaren-huset på Hantverkargatan har hittat hem. Idag avtäcktes konstverket i den nya kåken på samma plats.tisdag 25/9 18:13

Valands 50-talsmöbler säljs på Blocket

Nyheter Mystiken tätnar efter stängningen Mystiken tätnar kring anrika kaféet Valand på Surbrunnsgatan som har stängt för gott. Nu säljs interiören på Blocket.tisdag 25/9 16:13