DRÖNARKOLL. Polisen övervakar supportrar med drönare inför tvillingderbyt mellan Djurgården och AIK på Tele2 Arena på söndag 12 maj klockan 15. Foto: StockholmDirekt/Mostphotos

Polisen minskar klacksektionerna på derbyt

Djurgården och AIK möts på Tele2 Arena på söndag. Polisen har beslutat om att minska både hemma och bortaklacken med 1000 personer. Och supportrarna övervakas med drönare.

  • Publicerad 08:46, 12 maj 2019

1000 personer i Djurgårdsklacken och 1000 personer i AIK-klacken. Så mycket minskas sektionerna på kortsidorna inför söndagens tvillingderby på Tele2 Arena. Beslutet är fattat av Stockholmspolisen.

– Av erfarenhet vet vi att risken är stor för att det eldas bengaler. Då gör vi så här för att skapa en bättre arbetsmiljö och underlätta om läktarna skulle behöva evakueras, säger Ola Österling på Stockholmspolisen.

Hundratal supportrar i stort slagsmål på Södermalm i natt

Under fredagsförmiddagen hade drygt 21 000 biljetter sålts och det kommer alltså vara mycket folk som rör sig i området under söndagen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Polisen kommer använda sig av drönare för övervaka flera ställen i brottsförebyggande syfte, bland annat Odenplan, Hötorget och arenaområdet.