Räddningstjänsten har fått åka på flera släckningsjobb i Danderyd senaste tiden. Foto: Mostphotos

Polisen misstänker: Flera anlagda bränder i Danderyd

På kort tid har flera containerbränder drabbat Danderyd och polisen tror att de är anlagda. "I nuläget har vi ingen misstänkt gärningsman".

  • Publicerad 11:35, 14 sep 2017

Vid 20:53 i onsdags kväll inkom det ett samtal till polisen om brand i en container på Enebybergsvägen. Räddningstjänst kallades till platsen och kunde säkra branden.

– Det är tredje containerbranden på kort tid som har inträffat i Danderyd. För inte länge sen brann en container vid Mörbyskolan, säger Jan Berlin, kommunpolis i Täby.

Polisen misstänker att containerbränderna som skett i Danderydsområdet den senaste tiden varit anlagda.

– Det börjar inte bara brinna helt plötsligt utan anledning, säger Jan Berlin.

Ingen misstänkt finns ännu.

– Det är svårt att säga vilken typ av människor som gör detta. I nuläget har vi ingen misstänkt och vi saknar vittnen och tips. Det är ingen som har hört av sig, säger Alexander Antonian, kommunpolis i Danderyd.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka i Täby - en till sjukhus

Nyheter "Vi kommer utreda" En kvinna fördes till sjukhus tidigare under fredagen efter att ha blivit träffad av en backspegel från en lastbil. Händelsen inträffade i Täby Kyrkby.torsdag 21/6 15:10